© rr

Drie gewonden na explosie bij chemiebedrijf Lanxess op Scheldelaan

Bij een ontploffing bij chemiebedrijf Lanxess op de Scheldelaan in Antwerpen zijn maandagochtend drie arbeiders gewond geraakt. “De oorzaak wordt onderzocht”, zegt Lanxess.

sare

De explosie vond maandagochtend plaats op de site van Lanxess op de Scheldelaan 420 in Lillo. Volgens het bedrijf raakten drie arbeiders lichtgewond. “Het incident deed zich voor terwijl er werken bezig waren aan een pomp in een deelbedrijf van het caprolactamcomplex”, zegt Lanxess-woordvoerder Philippe Van Wassenhove. “De drie medewerkers werden na een eerste verzorging en controle ter plaatse overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere verzorging.”

Voor de werkzaamheden in het chemiebedrijf bleven de gevolgen beperkt. “Uit een getroffen installatiedeel werd ammoniumnitriet (NH4N02) opgevangen, om verder behandeld te worden in de afvalwaterinstallatie op de site”, zegt Van Wassenhove. “Een ander deel van de installatie werd gecontroleerd tot stilstand gebracht. De andere productie-eenheden in de caprolactamcomplex bleven verminderd doorwerken.”

Zoals voorgeschreven werd door het bedrijf ook de Brandweer Zone Antwerpen ingelicht over het incident. “Wij zijn ter plaatse geweest voor een nacontrole na een kleine explosie”, bevestigt woordvoerder Kristof Geens.

Volgens Lanxess toonden verschillende metingen aan dat er geen gevaar was voor de omgeving. “De juiste oorzaak van de ontploffing wordt onderzocht door interne en externe diensten”, zegt het bedrijf. Caprolactam is een voorproduct voor de productie van plastic.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Haven Antwerpen-Brugge