Nieuwe afvalverbrandingsoven Isvag krijgt voorwaardelijk gunstig advies

De omgevingsvergunning van Isvag voor de bouwen van een nieuwe afvalverbrandingsinstallatie in Wilrijk krijgt een voorwaardelijk gunstig advies van de gewestelijke omgevingsvergunningscommissie (GOVC). Deze commissie kwam dinsdag uitzonderlijk voor de tweede maal samen over dit dossier.

svw

Het is nu aan Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA) om een beslissing te nemen over de omgevingsvergunning van Isvag.

De GOVC had begin mei een voorlopig ongunstig advies gegeven en vroeg minister Demir om de vergunning dan ook te weigeren. Alleen kwam het Vlaams Energieagentschap (VEA) na deze beslissing terug op zijn eerder negatief advies en geeft nu een positief advies met opmerkingen aan de aanvraag. Daardoor moest de GOVC het werk over doen. Deze commissie moet op basis van alle adviezen één advies overmaken aan de minister.

Het is nu aan minister Demir om de finale beslissing te nemen waarbij ze het advies van de GOVC kan volgen of niet. Het dossier zorgt ook voor spanningen tussen de Antwerpse coalitiepartners N-VA en sp.a. N-VA is voor een nieuwe installatie in Wilrijk en ziet geen enkele reden om een verbrandingsoven in de haven te bouwen, zoals sp.a voorstelt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER