EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Kwart van zwarte mensen heeft nog altijd moeite met lezen: cijfers bewijzen diepe rassenkloof in de VS

De protesten in de VS gaan niet alleen over politiegeweld. Ze gaan ook over de status van tweederangsburgers die zwarte mensen in dat land nog altijd hebben. Nee, ze hoeven niet meer apart te gaan zitten op de bus. Maar een kwart van alle zwarte mensen heeft nog altijd moeite met lezen, terwijl dat bij de blanken slechts 7 procent bedraagt. En ook op vlak van economie, justitie, gezondheid en politiek gaapt er nog een diepe kloof. Wij zetten alle cijfers op een rij en werpen vandaag een licht op onderwijs.

4 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Paola Nerozzi : ik begrijp uw standpunt. Maar er zijn mensen die wel willen maar een hele calvarieweg moeten afleggen. Dichter bij : jonge mensen van de 'baulieues' in Parijs die solliciteren worden gediscrimineerd alleen op grond van hun woonplaats Saint-Denis, Bobigny, ... Die krijgen zelden een uitnodiging.
  • paola nerozzi

    4 jaar geleden
    Daar kunnen de blanken niks aan doen misschien ook geen kansen van huis uit meegekregen kan ook he of geen zin om te leren kan ook ik vind de schuld licht ook bij hun zelf niet bij iedereen natuurlijk
  • Jan De Maeyer

    4 jaar geleden
    Ze krijgen in de westerse wereld overal gelijke kansen maar als je ze niet grijpt dan heb je niets natuurlijk.
  • Dirk Van den Lemmer

    4 jaar geleden
    Hoe wil je mensen een deftige job geven als ze zelfs hun eigen naam niet kunnen schrijven.