© BELGA

Beerschot krijgt licentie voor elitejeugd

Beerschot heeft zoals verwacht een licentie voor de elitejeugd gekregen. De vele investeringen in de jeugdacademie van de club werden door de Pro League beloond met een nieuwe stijging van het aantal punten. De jeugdacademie van Beerschot kreeg voor het seizoen 2020-2021 zelfs de beste score sinds de terugkeer in het profvoetbal.

kofr

“Onze jeugdacademie heeft weer aantrekkingskracht. Dat merk je aan de spelers en de trainers die naar hier willen komen”, vertelt Youth Academy Manager Davy De Smedt op de clubwebsite. “Over enkele jaren zullen er steeds meer jonge spelers doorstromen en zullen onze investeringen nog meer lonen. De ambitie is om met de jeugd te promoveren naar Elite 1. Nu zijn we blij met de vooruitgang die we hebben geboekt en onze plaats in Elite 2.”

Sinds de komst van investeerders DCA en de Saudische prins Abdullah Bin Mosaad is de ambitie om op termijn met een A-kern te werken waarvan 35% van de spelers uit de eigen jeugd komt. Vorig jaar wist de 20-jarige Brian De Keersmaecker als eerste jeugdspeler een profcontract te versieren. Het is de bedoeling dat er in zijn spoor nog veel zullen volgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners