BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Minister van Mobiliteit neemt vliegtuig van Brussel naar Antwerpen: “Gekker moet het niet worden”

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) botst op onbegrip bij milieu-organisaties met een vlucht die ze dinsdag maakte van Brussel naar Antwerpen, om de heropstart van de regionale luchthavens in de kijker te zetten. Gekker moet het niet worden, vindt Bond Beter Leefmilieu. Peeters zelf begrijpt de kritiek. “Mijn aanwezigheid op de persconferentie zelf had moeten volstaan”, zegt ze in een nieuwe reactie.

131 reacties

  • Peter Van Den Bossche

    4 jaar geleden
    Alfred Cool. Men moet geen vluchten organiseren tussen 2 steden op 40 km van elkaar. In uw visie hebben klimaatmaatregelen dan ook geen zin. Dan kunnen we maar beter verder doen zoals we al 30 jaar bezig zijn.
  • alfred cool

    4 jaar geleden
    Tegenwoordig moet men op alles een negatieve commentaar klaar hebben en kunnen blèèren en zeveren . Als men een heropstart van de luchthaven van Deurne in de kijker wil stellen vind ik dat men als een mobiliteits minister daar aanwezig moet zijn desnoods met een vlucht . Wat de klimaatsverandering betreft er zijn altijd al klimaatsveranderingen geweest op de aarde , wat moet men dan zeggen van de ijstijd ! De golven van koude naar warme perioden volgen elkaar op , dat is altijd al zo geweest .
  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    Zolang er geen propere vluchten zijn heeft het steunen ervan niets te maken met goed bestuur. Buurtwinkels steunen en jongeren interessante voorstellen doen in soortgelijke ontwerpen is toekomstgericht. Vluchten nog meer promoten met belastinggeld is verkwisting. Burgers hebben het recht in te zien waar het geld om de economie op te krikken naartoe gaat en prioriteit naar hulp voor duurzaam.
  • Jan Paulussen

    4 jaar geleden
    Blij dat er eindelijk een minister is die Vlaamse ondernemers steunt. De 250 miljard die België elk jaar nodig heeft gaat écht niet van het buurtwinkeltje komen...
  • Jo Nijs

    4 jaar geleden
    Voor mij geen probleem als Bodson een maatschappij wil oprichten die vliegt op Ibiza of tussen Antwerpen en Brussel. Maar dat dit betaald wordt door gemeenschapsgeld zonder tegenprestatie is een brug te ver. Of gaat Bodson ook een deel van de winst afstaan aan de staat ? Ik dacht het niet. Bodson moet maar zien dat hij zelf rendabel is. Zo werkt de vrije economie toch ? De staat moet zich gedragen als een risico-kapitaal verschaffer en niet als een Sinterklaas !