Het protest bij het standbeeld van de Spaanse militair en veroveraar Juan de Oñate.
Volledig scherm
Het protest bij het standbeeld van de Spaanse militair en veroveraar Juan de Oñate. © Videostill Twitter

Schietpartij in New Mexico bij poging neerhalen standbeeld

Bij een schietpartij tijdens schermutselingen rond een standbeeld van een Spaanse militair en veroveraar in de Amerikaanse staat New Mexico is een man gewond geraakt. Demonstranten wilden het beeld van Juan de Oñate in de stad Albuquerque neerhalen maar raakten volgens lokale media slaags met een gewapende groep.

5 reacties

  • Jurgen Van Den Bergh

    4 jaar geleden
    We zijn aan het doorslaan. Misschien moeten we ineens dan ook maar heel Engeland, Nederland, Frankrijk en Noorwegen afbreken? Want die landen hebben een donkere geschiedenis van veroveringen en annexaties en hebben veel bloed aan hun handen. Gaan we daar naartoe? Misschien binnenkort ook nog openbare boekverbrandingen? Je kan en mag de geschiedenis niet wissen, anders herhaalt ze zichzelf. Doe even normaal zeg!
  • Sabine verdonck

    4 jaar geleden
    Beeldenstormen hebben nog geen geschiedenis weggemoffeld maar wakkeren enkel de tegenstellingen aan. Kijk maar met de taliban in Afghanistan.
  • rik gasket

    4 jaar geleden
    De mensen gaan in het Verzet. Dat gaat er hier ook van komen als de overheid niet kordaat optreedt. Veel te laks mbt vandalen en tuig van de richel hier in Brussel bvb.
  • pieter de Ghent

    4 jaar geleden
    Dit zijn geen demonstranten, dit zijn linkse fanatiekelingen die onze geschiedenis willen vernietigen. Meer dan logisch dat men zich VERZET tegen deze linkse dictatuur.
  • John Ulmer

    4 jaar geleden
    Ja, wis de geschiedenis maar, dan heeft het nooit bestaan? Laat ons dan ook het bestaan van de slavernij destijds wissen, toch ? Niet meer over praten, het heeft nooit bestaan, right?