Sophie Wilmès
Volledig scherm
Sophie Wilmès © Photo News

België zou 17 miljard bijdragen aan Europees relanceplan

Volgens voorlopige berekeningen van de overheid zal België in totaal ongeveer 17,4 miljard moeten bijdragen aan het herstelfonds van 750 miljard euro dat de Europese Commissie eind mei heeft voorgesteld. Dat schrijven Knack en Le Soir vandaag. De berekening houdt geen rekening met eventuele eigen inkomsten die de Europese Unie zou kunnen genereren.

13 reacties

  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    Ja uit Europa stappen maar dan ook niet rekenen op verlies aan export en lasten op import
  • bob jansens

    4 jaar geleden
    Vlaanderen zal dus 17 miljard betalen en er met veel geluk 1 terugkrijgen (want die andere 4 zijn voor Wallonië)
  • eric maier

    4 jaar geleden
    De Wever heeft het nog gezegd, dat dit een slecht idee was en het probleem enkel zal vergroten. Het EU fonds is natuurlijk weer Duits geld, en het is een val zoals ze bij Griekenland hebben gebruikt. Die gaan gebukt on der interesten en krijgen de economie niet op gang, integendeel, deze is sinds de hulpfondsen nog sterk afgebrokkelt en de mensen krijgen tot 1/3e van hun vorig pensioen of loon. We zijn genaaid door het besluit van een vooral Waalse besluitloze en bestuurloze noodregering.
  • pipo de clown

    4 jaar geleden
    Dat is jaarlijks dus 800 miljoen dat ze aan de EU gaan betalen waarvoor ze 500 miljoen terugkrijgen. Dat is dus 300 miljoen euro tekort aangezien het geen lening en dus geen intresten betreft. Stap uit de EU zou ik zeggen dat scheelt een pak geld.
  • Loesje Verplancke

    4 jaar geleden
    Een goede 17 miljard betalen om 5 miljard terug te krijgen ? Niet twijfelen !