© EPA-EFE

Bologna breekt contract met hoofdcoach Sinisa Mihajlovic open ondanks diens zware ziekte

Serie A-club Bologna heeft het contract met hoofdcoach Sinisa Mihajlovic verlengd tot medio 2023. De 51-jarige Serviër, die nog een overeenkomst had tot juni 2022, kreeg in juli vorig jaar met acute leukemie af te rekenen. Hij was toen net zes maanden in dienst bij Bologna. Mihajlovic onderging het voorbije jaar een aantal zware chemotherapieën en leidde tussendoor zoveel als mogelijk trainingen en wedstrijden van Bologna. Na een beenmergtransplantatie is hij inmiddels zo goed als hersteld.

LEES OOK. Ziekenhuis komt met positief nieuws over tegen leukemie vechtende Sinisa Mihajlovic

Mihajlovic, als speler een vermaard vrijschopspecialist, werkte als hoofdcoach eerder voor Catania, Fiorentina, Sampdoria, AC Milan, Torino en Sporting Lissabon. Hij was ook al bondscoach van Servië. Hij begon zijn loopbaan als hoofdcoach in het seizoen 2008-2009 bij Bologna.

Vorige week werd de Serviër in de stad Bologna nog tot ereburger uitgeroepen. De stad roemde zijn positieve instelling bij zijn gevecht tegen zijn ziekte. Bologna start de hervatting van de Serie A maandag tegen koploper Juventus. Het team van Stefano Denswil (ex-Club Brugge) en Takehiro Tomiyasu (ex-STVV) staat na 26 speeldagen tiende. (belga)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer