Belgische basketmeisjes hebben weinig moeite met Servië op EK U18

De Belgische basketbalmeisjes hebben dinsdag op het Europees kampioenschap voor speelsters tot 18 jaar in het Hongaarse Sopron hun derde en laatste wedstrijd in groep C tegen Servië gewonnen met 74-52 (rust: 27-44).

Onder impuls van een beresterke Laura Henket (20 punten, 8 rebounds en 5 assists) hadden de Belgen aan de rust al 17 punten voorsprong. Na de pauze hoefden de meisjes van coach Arvid Diels hun voorsprong enkel te consolideren.

De jonge Belgian Cats eindigen na een klinkende zege tegen Litouwen (71-56), een kansloze nederlaag tegen groepswinnaar Spanje (40-70) en de overwinning tegen Servië op de tweede plaats in groep C. In de achtste finales treft België de nummer drie uit groep D (Frankrijk, gastland Hongarije, Slovenië of Kroatië). De winnaars in de achtste finales spelen voor de plaatsen 1 tot 8, de verliezers voor de plaatsen 9 tot 16. De laatste drie teams degraderen naar divisie B.