Slib deed Kennedytunnel onder water lopen: “Rioleringen werkten perfect”

De hevige regenval boven Antwerpen zorgde woensdag voor de zwaarste avondspits sinds het begin van de coronacrisis. Beide tunnelkokers van de Kennedytunnel stonden deels onder water en richting Nederland trok het water er maar niet weg. “De rioleringen werkten perfect, maar de afvoergaten zaten verstopt door een verzameling van slib”, aldus Agentschap Wegen en Verkeer.

jtp

“De Kennedytunnel springt in het oog. De gutsende regen is er werkelijk binnengestroomd. Twee van de drie rijstroken zijn er afgesloten in beide richtingen, en richting Nederland is het ook op de derde rijstrook eigenlijk bijzonder problematisch”, vertelde Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum woensdagavond.

Richting Nederland was het bijna letterlijk dweilen met de kraan open. De afvoergaten zaten er namelijk overvol met slib. Dat was hoogstwaarschijnlijk afkomstig van de Oosterweelwerf op Linkeroever. De Antwerpse brandweer kwam ter plaatse om enerzijds het slib weg te spuiten en anderzijds het overtollige water weg te pompen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER