Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © photo_news

Sociale energietarieven dalen binnenkort fors

De sociale tarieven voor energie dalen volgende maand fors. Het tarief voor elektriciteit neemt met gemiddeld 12 procent af, terwijl dat voor aardgas met 39 procent terugloopt. Dat meldt de federale energieregulator CREG donderdag.

4 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Niet alleen de sociale tarieven moeten dalen. Ook het verschil tussen éénverdieners en tweeverdienergezinnen moet aangepakt worden. In onze huidige samenleving wordt de ongelijkheid tussen die twee groepen steeds groter. Tweeverdieners kunnen een volledige wedde sparen, een huis kopen en nog een tweede vastgoed om te verhuren. Royaal gesubsidieerd door de belastingbetaler. Alleenverdieners moeten zich het eten uit de mond sparen voor huur en vaste kosten.
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Het prijsverschil wordt dan doodleuk verrekend in de distributiekosten voor iedereen. Er is een reden waarom we drie keer de prijs van electriciteit betalen.
  • Didi Bellens

    4 jaar geleden
    Eerst zien en daarna geloven zou ik durven zeggen.
  • Jo Bosman

    4 jaar geleden
    Diegene die en budgetmeter hebben en dus echt wel sociaal gevallen zijn betalen nu het dubbele van het normaal tarief. . ja ook als ze recht hebben op sociaal tarief.