© AP

Roger Federer moet forfait geven voor Spelen (én rest van het seizoen)

‘s Werelds nummer drie Roger Federer zal niet aantreden in het olympisch tennistoernooi. Dat maakte de Zwitser dinsdag op zijn Facebookpagina bekend. De 34-jarige Zwitser heeft nog altijd te veel last van de knieoperatie die hij eind februari onderging.

Op Facebook laat de Zwitser weten: "Beste fans, ik moet extreem teleurgesteld aankondigen dat ik Zwitserland niet zal kunnen vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Rio, en dat ik ook de rest van het seizoen zal missen. Ik heb alle opties overwogen na overleg met mijn artsen en mijn team, en heb de moeilijke beslissing moeten maken om een einde te maken aan jaargang 2016. Ik heb meer revalidatie nodig heb na mijn knie-operatie van dit jaar (in februari, nvdr.). Als ik nog enkele jaren blessurevrij wil tennissen, zoals ik van plan ben, moet ik mijn knie en mijn lichaam van mijn dokters de tijd geven om te herstellen."

"Een geluk bij een ongeluk is dat me hierdoor realiseer hoe gelukkig ik in mijn carrière ben geweest met erg weinig blessures. De liefde die ik voel voor tennis, competitie, toernooien en natuurlijk voor jullie, de fans, blijft intact. Ik blijf even gemotiveerd als steeds, en ben van plan al mijn energie te stoppen in een sterke en gezonde comeback met aanvallend tennis in 2017. Dank voor jullie steun, Roger."

Federer wordt dit jaar door fysieke problemen geplaagd. Eind januari, kort na het Australian Open, liep hij een knieblessure op toen hij een verkeerde beweging maakte bij het in bad doen van zijn kinderen. Een operatie volgde en het duurde langer dan verwacht voordat Federer kon terugkeren. Daarna bleef hij kwakkelen, onder meer door een maagvirus, een rugblessure en aanhoudende problemen met zijn knie.

Vier jaar geleden veroverde de Zwitser in Londen zilver. In de finale moest hij de duimen leggen voor de Schot Andy Murray. In het dubbelspel heeft hij wel al olympisch goud op zijn palmares. In 2008 won hij in Peking aan de zijde van Stan Wawrinka. In Rio zou Federer naast het mannen enkelspel ook met Martina Hingis een paar vormen voor het dubbel gemengd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer