De Delhaize-supermarkt in Aalst, waar op 9 november 1985 de laatste overval van de Bende van Nijvel plaatsvond.
Volledig scherm
De Delhaize-supermarkt in Aalst, waar op 9 november 1985 de laatste overval van de Bende van Nijvel plaatsvond. © BELGA

Speurders Bende van Nijvel nemen archief van slachtoffer in beslag: “Documenten die parket mogelijk zelf niet meer terugvindt in eigen dossier”

Speurders hebben donderdag een huiszoeking uitgevoerd bij de weduwe van Jan Palsterman, die vermoord werd bij de overval van de Bende van Nijvel op de Delhaize van Aalst, in 1985. "De weduwe heeft destijds een kopie van het dossier gekregen, en die kopie bevat oude pv's en documenten die het federaal parket mogelijk niet meer terugvindt in zijn eigen dossier", aldus de advocaat van de weduwe in Het Nieuwsblad.

29 reacties

  • Luc Scheepers

    4 jaar geleden
    Wederom een actie om sporen te wissen. Nooit zal de waarheid boven komen. Logisch het waren rijkswachters, gesteund door enkele politici.
  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Ik ben er zeker van dat sommige tips aan de politie uit die bewuste periode van de aanslagen zelfs niet eens tot bij de onderzoekers terecht kwamen, laat staan dat ze ooit in het bendedossier beland zijn.. Als je bij zulke zware feiten, je info al bij slachtoffers moet gaan halen, weet je dat je als dader en opdrachtgever niet direct zorgen hoeft te maken.
  • Bert De Bruin

    4 jaar geleden
    Als men nu eens buitenlandse speurders inschakelt die carte blanche krijgen dan is dit mysterie binnen zes maanden opgelost. Welke betrokken politicus moet zijn laatste adem uitblazen vooraleer alles aan het licht mag komen? Dat is de hamvraag.
  • Marlene De Smedt

    4 jaar geleden
    Andere slachtoffers zouden nu best een backup maken van hun dossiers vooraleer die ook in beslag genomen worden.
  • Bie Van Eyghen

    4 jaar geleden
    De waarheid zal misschien ooit uitkomen als alle betrokkenen zeker dood zijn? Dan hangt het er nog vanaf of hun nageslacht belangrijke postjes bekleed. Hoogstwaarschijnlijk zal de waarheid dus nooit bovenkomen. We leven in een fake land waar echtheid en waarheid zeldzaam zijn, enkel schone schijn telt. En daar kan je tegenwoordig dwars doorheen kijken.