AFP
Volledig scherm
© AFP

Trump geeft startschot voor presidentscampagne in Oklahoma: opkomst veel kleiner dan verwacht, mogelijk door ‘TikTok-tieners’

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag in Tulsa, Oklahoma het startschot gegeven voor zijn herverkiezingscampagne. Er werden zo’n 20.000 aanhangers verwacht op zijn eerste massabijeenkomst in maanden, maar de opkomst viel tegen. Trumps toespraak was weinig verrassend: een aaneenschakeling van zelfbewieroking, polariserende uitspraken over zijn politieke tegenstanders en aanvallen op de media. 

74 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Trump gevloerd door de Tik-Tok jongeren.
  • Dirk Sonck

    4 jaar geleden
    Trump wordt opnieuw verkozen. Het alternatief Joe Biden is veel erger en die krijgt nog geen 1000 man uit zijn stoel.
  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    Trump is absoluut geen verbindende figuur, het liefste wat hij doet is de Amerikanen verdelen en die bloeden nu heel hard onder de fel toenemende werkloosheid zonder enig opvangnet, en de totaal ontoereikende gezondheidszorg, die exclusief is voorbehouden aan de rijkere inwoners van de USA. .
  • Jo Debacker

    4 jaar geleden
    Amaai, en ik die dacht dat wij toch wat slimmer waren dan de Amerikanen... Als ik sommige commentaren hieronder lees zal ik toch mijn mening moeten herzien...
  • Hanne Vlaeminck

    4 jaar geleden
    Ik ken mensen in amerika, belgen, en zij zeggen dat hoe trump afgeschilderd wordt in europa helemaal niet strookt met hoe hij in amerika gezien wordt. ik vind het frappant dat nergens ter wereld geprotesteerd wordt tegen erdogan - wie elk jaar wel eens wereldwijd alle turken oproept tot demonstraties en rellen. of is het voor de aandacht voor dit soort figuren weg te houden dat trump zo negatief in de media blijft komen?