Bijna 60.000 euro schadevergoeding voor verlies van oog bij geweld op Oude Markt Leuven

(archiefbeeld) © dkr

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een man veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van bijna 60.000 euro na een diefstal met geweld op de Oude Markt in Leuven. Het slachtoffer raakte daarbij volledig blind aan het linkeroog.

Bedou B. pleegde de gewelddadige diefstal in de nacht van 30 op 31 december 2017. Strafrechtelijk werd hij op 24 april 2018 veroordeeld voor die feiten op de Leuvense Oude Markt. Het mannelijke slachtoffer had toen een provisionele schadevergoeding van 5.000 euro gekregen, in afwachting van een medisch onderzoek door een gerechtsdeskundige en de definitieve afhandeling van de burgerlijke belangen.

Blijvende letsels

De gevolgen voor de gedupeerde zijn niet min. De deskundige stelde in het eindverslag van 15 januari 2019 een volledige blindheid ter hoogte van het linkeroog vast. Het slachtoffer hield aan de aanval drie soorten blijvende ongeschiktheid over: een persoonlijke van dertig procent en een economische en huishoudelijke van telkens twintig procent. De man draagt voor de rest van zijn leven een schaalprothese. De arts bepaalde de esthetische schade op 3 op een schaal van 7. De pijn tijdens de voorafgaandelijke tijdelijke ongeschiktheid werd vastgelegd op 4 op een schaal van 7.

De beklaagde moet voor de blijvende fysieke letsels een schadevergoeding van 59.598 euro betalen. De rechter kende ook voorbehoud toe voor het vorderen van een bijkomende schadevergoeding wegens mogelijke toekomstige complicaties, controles op de dienst oogheelkunde en de vernieuwing van de prothese.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen