AFP
Volledig scherm
© AFP

Actievoerders willen geldkraan Amerikaanse politie dicht na dood George Floyd. Deze stad deed het tien jaar terug en het liep compleet uit de hand

Na de dood van George Floyd in de Verenigde Staten klinkt op verscheidene plaatsen de roep om de geldkraan naar de politie dicht te draaien. Een stadje in Californië deed dat ruim tien jaar geleden al, nadat het door de economische crisis in 2008 failliet ging. De gevolgen waren desastreus.

9 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Integendeel geldkraan open zodat de Politie voldoende middelen heeft om adequaat repressief op te treden daar waar nodig .
  • Patrick Van Verdegem

    4 jaar geleden
    Dat wereldsteden dit voorstel nog maar onderzoeken is de waanzin voorbij. De bestuurders zijn echt de pedalen kwijt me dunkt. En dat door de dood van een crimineel... Ik zou hen alleszins aanmoedigen om het eens één maand te proberen zonder politie in New York.
  • dirk belis

    4 jaar geleden
    Als je weet hoe die agenten worden opgeleid ,moet je daar echt niet van verschieten.Die zijn daar echt niet voor de burger te helpen.Juist het tegenovergestelde.
  • Godot Lilly

    4 jaar geleden
    Bezuinigen of het halveren van de politiemacht in New York of los angels zou een complete destabilisatie van de maatschappij betekenen, moorden, verkrachtingen etc onbestraft... ik kan maar moeilijk geloven dat overheden dit overwegen. Dat is hetzelfde als zeggen tegen de rest van de bevolking: trek uw plan bescherm jezelf.
  • Jan Paulussen

    4 jaar geleden
    Wauw: Dat voorbeeld van totaal wangedrag van politie-ambtenaren gebruiken om dan nog te zeggen dat ze nog meer geld moeten krijgen... Il faut le faire...