Burgemeester grijpt in aan Gentse Gras- en Korenlei door drukte: “Zie het als een Gentse Feestenregime”

© fvv

De Gras- en Korenlei worden vanaf woensdag gedeeltelijk afgesloten omdat er te veel, vaak jong, volk samentroept. Dat bevestigt de woordvoerder van burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD). Er komen hekken die de controle door de politie eenvoudiger moet maken.

Sander Luyten

Het mooie weer en het einde van het schooljaar lokken heel wat jongeren naar de Gras- en Korenlei. Zeker na 1 uur, wanneer de cafés moeten sluiten, is het daar aan het water een drukte van je welste. Ook de komende dagen wordt er veel volk verwacht. Alleen neemt niet iedereen de verplichte coronamaatregelen ernstig. Daarom grijpt het stadsbestuur in: de Gras en Korenlei worden met hekken gedeeltelijk afgesloten.

Woensdag werden blauwe hekken gezet aan verschillende toegangen tot de zitkades. Die moeten de politie toelaten de in- en uitstroom beter te controleren.

LEES OOK. Te veel volk op de Graslei: trappen en toegangen afgezet met hekken

“Bekijk het als een Gentse Feestenregime”, zegt de woordvoerder van burgemeester Mathias De Clercq. “Net zoals tijdens Polé Polé wordt het aantal ingangen beperkt opdat de politie het overzicht gemakkelijker kan bewaren. Als het te druk wordt, worden mensen weggestuurd.”

Eenrichtingsverkeer, zoals tijdens de Gentse Feesten komt er niet. Wel komen er hekken aan de trappen op de Sint-Michielshelling en onder de brug wordt aan de kant van de Korenlei. Datzelfde gebeurt aan de trappen ter hoogte van Hof van Fiennes en de Gruuthuusestraat. De politie zal alles in de gaten houden, maar er wordt ook gedacht aan stewards.

Terrassen

De terrassen op de Gras- en Korenlei zullen vlot bereikbaar blijven. “Het probleem doet zich vooral voor aan de kade en na sluitingsuur”, zegt de woordvoerder van burgemeester De Clercq. “Samenzitten in groepen van tien mag uiteraard nog, maar wie de regels niet naleeft wordt gesensibiliseerd. Nog niet luisteren? Dan dreigt een boete van 250 euro. Buiten komen mag, maar we roepen jongeren op om te drukke plekken te vermijden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen