Binnenkort ploegmaats: Dino Arslanagic ruilt het rood van Antwerp in voor het blauw van AA Gent. © Photo News

AA Gent haalt Dino Arslanagic gratis op bij Antwerp

Een centrale verdediger was aangekondigd, een centrale verdediger is het geworden. Dino Arslanagic is de jongste pion in het zomerse transferoffensief van AA Gent. De 27-jarige Belg tekende voor twee jaar en maakt gratis de overstap van Antwerp.

Guillaume Maebe

Arslanagic kreeg zijn opleiding bij Moeskroen en Lille alvorens via Standard in het profvoetbal te duiken. In de winter van 2017 zette hij een stapje terug richting datzelfde Moeskroen, maar een half jaar later pikte Antwerp hem op. Daar startte hij afgelopen seizoen het merendeel van de matchen in de basis.

Recordtransfer officieel

Voor AA Gent is Arslanagic een zoveelste aanwinst deze zomer. Eerder trokken de Buffalo’s al Jordan Botaka (STVV) en Davy Roef (Anderlecht) aan. En linksachter Nurio Fortuna wordt overgenomen van Sporting Charleroi, zo bevestigde de club. De 25-jarige Angolese international is een dure vogel, met een transferbedrag van meer dan vijf miljoen euro. Daarmee wordt Nurio een van de duurste inkomende transfers ooit voor de Gentenaars. Hij tekende voor vier jaar.

De komst van Alexandre De Bruyn (STVV) is eveneens nakende.