Zware brand bij afvalverwerker Renewi op Mechelsesteenweg

De brand gaat gepaard met heel wat rookontwikkeling. © DBG

Op de Mechelsesteenweg in Vilvoorde woedt momenteel een grote brand bij afvalverwerkend bedrijf Renewi. De brandweer van de zone Vlaams-Brabant West is in groten getale aanwezig om het vuur te bestrijden.

Dimitri Berlanger

De brand in het bedrijf dat bouw- en sloopafval verwerkt, brak uit rond 7.45 uur. Al snel werd de industriebrand opgeschaald waardoor omliggende korpsen in bijstand kwamen.

“De bluswerken zijn nog volop aan de gang maar de brand is intussen onder controle”, meldt burgemeester Hans Bonte (sp.a). “Omwille van de hevige rookontwikkeling hebben we er even gedacht om het noodplan in gang te zetten. Daarbij had mogelijk zelfs een deel van Houtem moeten ontruimd worden maar de rook blijkt uiteindelijk niet giftig. Het was dus even spannend maar zover komt het gelukkig niet.”

Zelfontbranding

De brandweer vraagt omwonenden wel nog om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen mochten mensen hinder van de rook ondervinden. Er zal nog een hele poos nageblust moeten worden, mogelijk zelfs nog tot vannacht. Het industrieel afval zal pakket per pakket uiteengetrokken worden en geblust. Ook het treinverkeer tussen Brussel en Mechelen is gehinderd.

Bij de brand vielen geen gewonden. De oorzaak zou te zoeken zijn bij zelfontbranding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus