Vertragingen op Zaventem door drukte en personeelsgebrek

© BELGA

Verschillende vluchten op Brussels Airport lopen vertragingen op vandaag. Volgens de vakbonden is er geen vakbondsactie, zoals Brussels Airlines beweert, maar hebben de vertragingen te maken met de drukte, personeelsgebrek en het slechte weer van vanmorgen.

tg

“Er zijn momenteel vertragingen van een half tuur tot een uur door acties bij Swissport”, zo meldde Brussels Airlines vanmorgen via Twitter. Maar volgens de vakbonden is er geen sprake van een vakbondsactie. “Boontje komt om zijn loontje. Afhandelaar Swissport plande gewoon te weinig personeel”, zegt Kurt Callaerts van de christelijke vakbond ACV-Transcom.

Volgens vakbondsvrouw Sandra Langenus van de socialistische bediendebond BBTK zijn de vertragingen vooral het gevolg van een samenloop van omstandigheden. “Recent werden een aantal contracten stopgezet, het is met de kerstvakantie sowieso een drukke periode, en door het slechte weer maandagochtend hadden enkele vluchten vertraging waardoor er een piek kwam in het aantal te behandelen toestellen. Dat kon met het aanwezige personeel niet gebolwerkt worden met vertragingen tot een uur als gevolg”, klinkt het.

Zowel vertrekkende als aankomende vluchten worden getroffen. Sommige vertragingen lopen intussen op tot een uur en langer. Hoe lang het nog duurt voor het vliegverkeer weer volgens het normale schema verloopt, is voorlopig niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen