"Na een werkweek heb ik een hele dag nodig om te bekomen van al het sociale contact", zegt Fatma Taspinar in een interview.
Volledig scherm
PREMIUM
"Na een werkweek heb ik een hele dag nodig om te bekomen van al het sociale contact", zegt Fatma Taspinar in een interview. © Steven Richardson

Fatma Taspinar is introvert en worstelt daarmee op de werkvloer: “Voel je je schuldig, dan lijd je er nog meer onder”, zegt expert

In een interview met Primo vertelt VRT-nieuwsanker Fatma Taspinar dat ze erg introvert is en zich daar op de werkvloer slecht bij voelt. Stress- en jobcoach Hilde Mariën herkent het fenomeen en benadrukt dat introverten wel kunnen aarden op het werk, zolang ze hun sterktes en zwaktes goed kennen. “Je hoeft niet de grootste roeper te zijn om je waarde te bevestigen.”

22 reacties

  • Jean Schepens

    3 jaar geleden
    knappe vrouw en bovendien nog eens een goede nieuwslezeres ook !NONKELJEAN 
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Maar meisje toch, jij bent veel te mooi om introvert te zijn. Als je een goede leermeester wil, kan je altijd bij mij terecht. Want ik kan zeggen dat ik ook maar geen enkel complex heb. Mijn dag begint als ik opsta tot ik slapen ga. En als ik eens NIET opsta dan is alles voorbij, maar daar maak ik mij dan ook geen zorgen over want dat weet ik dan juist niet meer. En voor de rest is de wereld rond.
  • Michel de Coorebyter

    4 jaar geleden
    Ik begrijp heel goed Fatma, na een werkweek ben ik ook goed voor een week endje rust, daar moet je toch geen schuldgevoelens over hebben, integendeel, dat wil zeggen dat je hard gewerkt hebt, of niet? En die extroverten, laat ze mar het eerste woord hebben, het eerste melk is voor de kinderen, luster goed en kom daarna met goed onderbouwde argumenten in plaats van steekvlammen!
  • Jochen Leijgers

    4 jaar geleden
    Ik ben een introvert als ik mensen niet ken en de extreemste extrovert zodra ik weet waar hun humorgrens ligt. Mensen zijn niet A of B, er is een nuance.
  • Bruno Draulans

    4 jaar geleden
    Bernd, je kan dan ook stellen daardoor, dat extraverten sneller met hun smoel tegen de muur lopen. Ik zeg zelf ook niet zo veel, zeker niet in een grotere groep. Veel mensen denken dat dat je kwaad bent maar dat is helemaal niet zo. Ik luister dan, weeg af, trek conclusies en heb vooral 1 grote regel. "Bij twijfel, niet doen", desnoods een twijfelachtige mogelijke aankoop enkele dagen laten bezinken.