ANP
Volledig scherm
© ANP

VUB-professoren: “België kan klimaatdoelstelingen in 2050 halen”

België kan de klimaatdoelstellingen in 2050 halen. Energieoverschotten omzetten naar waterstof of methanol is de weg naar groene, duurzame en betrouwbare energie. Dat zeggen VUB-professoren Willy Baeyens en Hubert Rahier. Zij pleiten in de blogreeks ‘België klimaatneutraal’ voor een duurzaam energieplan. 

6 reacties

  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Met Tommelein zijn digitale teller die vanaf 1 januari 2021 niet meer mag terugdraaien, zal het wel niet gebeuren. Wie gelooft de Vlaamse regering nog als het om energiebeleid gaat?
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    En als dat niet gaat waarschijnlijk tegen 2100 als we in Brugge aan het strand liggen.
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Batterijen van elektrische auto’s kunnen een belangrijke rol spelen als buffer. In Nederland heeft TenneT al contracten met Tesla-eigenaars om bij overproductie elektriciteit op te laden, en daarvan dan een deel weer op het net te steken als daar behoefte aan is.
  • Jozef Van Vaerenbergh

    4 jaar geleden
    In 2050 ? Dat is nog 30 jaar he. Tegen die tijd liggen alle zonnepanelen in de afvalcontainer en wordt elektriciteit opgewekt door kernfusie. Positief in hun verhaal is dat er eindelijk gedacht wordt aan opslag van overproductie en dat de huidige kerncentrales zeker een rol gaan spelen in het behalen van de doelstellingen.
  • Kees Huls

    4 jaar geleden
    Zon- en windenergie opbrengsten zijn niet te plannen en de enige mogelijkheid is idd elektrische opslag op heel grote schaal, maar er is geen enkel zicht op mogelijkheden en als het al zou lukken zijn de grondstoffen niet voldoende beschikbaar. Nu al probleem bij batterijen voor E- Wagens. H gas op deze manier produceren is duur en er is concurrentie op de wereldmarkt, die dit uit aardgas maakt. Export: Een paar weken geleden bij veel zon en wind moest toebetaald worden.