Kindje Jezus gestolen en vervangen door verkeersbord

© thv

© thv

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Mysterie rond kindje Jezus in de kerststal in de Zuidstraat in Veurne. De pop werd weggenomen, maar dook enkele dagen later opnieuw ongeschonden naast zijn kribbe op.

Tommy Huyghebaert

Het was een vreemd zicht. Niet kindje Jezus, maar een zwaar verkeersbord vulde net voor kerst de kribbe in de stal in de Zuidstraat in centrum Veurne. Overduidelijk het werk van vandalen. En dus moesten Gerard Goens (89) en zijn vrouw Lieve (80) nog maar eens op zoek naar een noodoplossing.

Met de nadruk op die nog maar eens, want jaar na jaar is het opnieuw prijs. “Een voetbalmatch met de hoofden van de poppen. De armpjes, benen en andere lichaamsonderdelen van de Jezuspop die over verschillende straten van het centrum lagen verspreid. Het kindje dat werd weggenomen. We kunnen al vele verhalen vertellen”, zegt Goens. “Weet je dat we zelfs ons kindje Jezus al met prikkeldraad hebben vastgemaakt? Een kerstperiode legden we enkel een armpje van een pop in de kribbe om te tonen hoe erg we het vonden dat de stal nog maar eens het doelwit werd van vandalen.”

“En ja, dergelijk vandalisme doet dan hartzeer. We steken daar toch onze tijd, energie en enthousiasme in.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen