© Bert Hulselmans

Robbe De Hert zit aan de grond: “Muizen in mijn appartement”

Ooit was hij een tot in Cannes bekroond regisseur. Nu komt Robbe De Hert (74) de dag niet door zonder morfine en leeft hij in een uitgewoond appartementje van het OCMW. “Overal in het gebouw zitten muizen, zelfs in mijn slaapkamer”, klinkt het in Dag Allemaal.

nadb

De Witte Van Sichem, Zware Jongens en Blueberry Hill. Het zijn slechts enkele hoogtepunten uit de carrière van filmmaker Robbe De Hert. Nu lijkt hij nog een schim van het monument dat hij ooit was.

Zijn lichaam sputtert al jaren tegen en financieel staat hij er heel slecht voor. “En dat is voor een deel mijn eigen fout. Ik ben te slordig geweest met mijn belastingaangiftes, en ik heb veel te veel van mijn eigen centen in films gestopt. Daarom ben ik nu dus in schuldbemiddeling en woon ik in een OCMW-appartementje”, zegt Robbe De Hert.

En daar heerst een hardnekkige muizenplaag. “Die beesten zitten overal in het gebouw. Zelfs in mijn slaapkamer! Maar er zullen nu muizenvallen worden gezet, dus dat probleem raakt wel opgelost. Die financiële zorgen daarentegen... Ik werk al jaren aan mijn film Hollywood aan de Schelde en heb er maar liefst 100.000 euro van mijn eigen centen ingepompt.”

En toch raakt die docufilm maar niet af. Naar verluidt heeft de regisseur nog 100.000 euro nodig om de film af te werken. “Ik zit muurvast en ik ben het beu om te gaan bedelen bij het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer