Beurswaakhond breidt onderzoek naar FNG uit en maakt dossier over aan gerechtelijke autoriteiten

 ©  Photo News

Bron: BELGA

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) breidt haar onderzoek naar de communicatie van FNG uit en maakt het dossier over aan de gerechtelijke autoriteiten. Dat meldt ze in een persbericht.

De FSMA startte vorig jaar een onderzoek vanwege aanwijzingen van mogelijke marktmanipulatie onder het bewind van het vorige management van FNG, bekend van onder meer schoenwinkelketen Brantano. Op basis van dat onderzoek besliste het directiecomité een dossier over te maken aan de auditeur wegens een mogelijke inbreuk inzake marktmanipulatie.

“Uit verder onderzoek onder meer van de financiële informatie verstrekt door FNG, is recent gebleken dat het dossier een aantal nieuwe aanwijzingen van inbreuken bevat die eveneens bezwarend kunnen zijn voor het voormalige management van FNG”, aldus de FSMA. Het directiecomité van de FSMA heeft de auditeur dan ook gevraagd om het onderzoek naar feiten uit het verleden uit te breiden met deze nieuwe elementen. Daarnaast heeft het beslist om het dossier over te maken aan de gerechtelijke autoriteiten.

Het onderzoek van FSMA is gericht tegen de drie oprichters van FNG, niet tegen FNG Group zelf. Dat benadrukt woordvoerder van FNG Gunther De Backer. Dat er een onderzoek loopt naar de drie heeft ook geen invloed op FNG, aangezien de drie oprichters Dieter Penninckx, Anja Maes en Manu Bracke vertrokken zijn bij het bedrijf.

LEES OOK. “Dit is een zombieholding”: Waarom bedrijfstopper als Paul Lembrechts nodig is om groep boven Brantano weer naar rustig vaarwater te sturen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen