PN
Volledig scherm
PREMIUM
© PN

Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn eerste nul uit: "Oneetbaar, dit koninginnenhapje: poederblubber uit het pakske” (Het beste van de zomer, deel 8)

Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en redacteur Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, vijfendertig restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag op het menu: koninginnenhapje met frieten. 

  1. “Energierepen of gelletjes onderweg? Pistolets zijn ook goed, hoor”: Tom Boonen beantwoordt vragen van onze lezers (Het beste van de zomer, deel 4)
    PREMIUM

    “Energiere­pen of gelletjes onderweg? Pistolets zijn ook goed, hoor”: Tom Boonen beant­woordt vragen van onze lezers (Het beste van de zomer, deel 4)

    In de aanloop naar de ‘Ronde van HLN’-Summer Challenge met Tom Boonen stuurden onze lezers meer dan 300 vragen in voor de voormalige wereldkampioen wielrennen. Welk materiaal voorzie je best? Wat neem je mee om onderweg te eten? Bestaan er trucjes om vlotter tegen de wind in te rijden? Wij legden enkele prangende vragen voor aan Boonen.
  2. Na zelf 40 kg te zijn afgevallen wil Sven Ornelis ons allemaal verslaafd maken: “Wandelen is de ultieme me-time” (Het beste van de zomer, deel 6)
    PREMIUM

    Na zelf 40 kg te zijn afgevallen wil Sven Ornelis ons allemaal verslaafd maken: “Wandelen is de ultieme me-time” (Het beste van de zomer, deel 6)

    Niemand die zo enthousiast over wandelen kan vertellen dan radiomaker en dj Sven Ornelis. Hij verloor ooit 40 kilogram door van wandelen een dagelijkse gewoonte te maken. En ook nu is de dj nog dagelijks op stap: zo woont hij bijna elke vergadering al wandelend bij. Honderd kilometer wandelen — de afstand van de legendarische Dodentocht — in drie weken, onze zomer challenge, is volgens hem voor bijna iedereen haalbaar. “Ook al stap je de eerste dag maar één kilometer en bouw je beetje bij beetje op.” Sven legt uit hoe je dat aanpakt en vertelt erbij hoeveel je alvast moet wandelen om wat je eet effectief te verbranden.