AFP
Volledig scherm
© AFP

Hamilton pakt met GP van Steiermark eerste seizoenszege, Bottas maakt Mercedes-feestje compleet en blijft leider

Formule 1Lewis Hamilton heeft met de GP van Steiermark z'n eerste overwinning van het seizoen te pakken. Na een teleurstellende eerste race zette de Britse wereldkampioen op de Red Bull Ring de puntjes op de i. Max Verstappen reed lang rond op de tweede plaats, maar moest in de slotfase toch die andere Mercedes Valtteri Bottas voor zich dulden. De Fin blijft ook leider in de WK-tussenstand. Voor Ferrari was het een dramatische dag: na vijf ronden waren zowel Sebastian Vettel als Charles Leclerc al uitgeteld.

17 reacties

  • Marko Decandt

    4 jaar geleden
    Constant zeggen dat Max de beste is, dat hij eerst maar eens wereldkampioen wordt. Want de geschiedenis in gaan als zogezegd de beste aller tijden zonder titel, komt wat dom over. En het steeds op de wagen steken is gemakkelijk. Zou de beste allertijden dan toch ook geen titel kunnen halen met minder materiaal? Alonso heeft het gedaan indertijd, en dat was toen zelf tegen, volgens sommiggen, de beste allertijden met de beste wagen van dat moment. Dus het kan.
  • Eric Vandamme

    4 jaar geleden
    Erwin, ben het eens wat Lic en jij.zeggen over Hamilton. Ik ben Max fan, maar 100% eens dat Hamilton de.beste is op dit moment en wat hij voor Mercedes heeft betekend. Ik zeg dan ook dat Max de enige is die Hamilton evenaart en gelijkwaardig is. Ik ben het niet eens met de opmerking van Luc over het afstellen van de auto. Als er iemand is die het een auto maximaal kan laten presteren dan is Max dat wel. Dat zal jij en iedereen die F1 volgt toch ook moeten inzien?
  • Hendrik Patyn

    4 jaar geleden
    Mevr Bolen er is maar 1 team dat beter is dan en het is Mercedes, en daar hebben ze al 2 goeie rijders. Waarom moet hij dan bij die andere teams gaan rijden, misschien eens nadenken ... En die brokken vallen best nog mee. Mr Mayunga daarom dat Verstappen al zijn teamgenoten zwaar naar huis rijdt, pfffff En zijn wagen afstellen kan hij ook wel denk ik, zie ook zijn teamgenoten, En chapeau met beschadigde vleugel en endplate en versleten banden zo naast Bottas blijven plakken op zijn Senna's
  • Erwin Van Roy

    4 jaar geleden
    Eric Luc heeft geen afgunst naar Verstappen het zijn eerder de Max Fans die afgunst hebben naar Hamilton. Wat Luc zegt is 100% correct Hamilton heeft Mercedes mee naar de top gebracht en is een van de beste rijders op dit moment.
  • monique bolen

    4 jaar geleden
    Max schopt graag eens tegen schenen en dat zal hij in zijn carriere blijven meedragen. zou soms beter eens op zijn ton bijten er zijn teams waar hij bijna met alle zekerheid niet zal binnen raken. Nu zou het zeker een zeen zijn want ze maken alleen maar brokken en geen uitslagen.