Belga
Volledig scherm
PREMIUM
© Belga

Hugo Camps over heisa rond startgelden: “Neem ze weg en de cross wordt weer een poel van zwart geld”

VeldrijdenOnzekerheid in het veldrijden, nu het systeem van de hoge startgelden definitief op de schop gaat. Geen goed idee, vindt onze columnist Hugo Camps. Hij schrijft dat die gelden net voor een relatief eerlijk verloop van de wedstrijd zorgen. “Neem ze weg en de cross wordt weer een poel van combines, zwart geld en schijnvertoningen.”

4 reacties

  • Bernard Verhelst

    4 jaar geleden
    De kroniek van de aangekondigde teloorgang en leegloop (renners & publiek + desinteresse van TV) van het cyclocrossgebeuren. Reken er dan nog de corona-crisis bij. Straks alleen nog derderangs-crossers aan de start die rijden voor 500 euro winstpremie... ofwel: alweer een uitgelezen kans voor witwassen van zwart geld. Dit zal de cross hoe dan ook geen goed doen.
  • Frankie A S Goethals

    4 jaar geleden
    Beroepssporten zijn een afgeleide van sport. Het is in de eerste plaats een job. Een betaalde job, de ene wat meer dan de andere, zoals op elk werk.
  • wim rooyakkers

    4 jaar geleden
    Toen Telenet begon om de cross achter de decoder te zetten liep het aantal toeschouwers al snel terug.en wat gaat er straks gebeuren ,kleinere deelnemers velden.en de crossen die buiten om de klassementen gereden worden,die gaan zoals vroeger achter het gordijn met de enveloppen zwaaien onder de noemer reisvergoeding .en voor de rest!word het armoede troef.
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Dat kunnen we van alle sporten zeggen, maar diegene die geld uitgeven om ernaar te kijken da's nog veel erger. Maar ja vroeger was er ook brood en spelen he. Maar toen was dit voor het vermaak van de mensen, nu is sport enkel winstbejag. en zwendel. en ge hoort goed ALLE SPORTEN.