Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Elke dag twee treinbegeleiders aangevallen

De NMBS heeft vorig jaar 882 gevallen van agressie tegen treinbegeleiders opgetekend. Dat blijkt uit cijfers van de spoorwegmaatschappij waarover La Dernière Heure bericht. Dat waren er minder dan in 2018 (1.039) en 2017 (1.165). 

9 reacties

  • Rudy Van Daele

    4 jaar geleden
    Treindeuren dicht laten tot politie er is. Vervolgens dader minsten 6 maanden bak minimum. Zou ook moeten gelden voor brandweer , politie, verplegers enz. u gaan die agressievelingen steeds vrijuit. Rechters hebben nooit een pak slaag gehad.
  • Leonarda Van Opbroecke

    4 jaar geleden
    De Crem kon 10.000 agenten inzetten om niet essentiële verplaatsingen te controleren. Dan zijn er ook genoeg agenten om de passagiers op treinen te controleren. En zwartrijders en rumoermakers eraf te halen.
  • Roland Beeken

    4 jaar geleden
    Gisteren meegemaakt trein Hasselt Antwerpen 18.08 te heusden. Treinbegeleider stapt uit, terwijl er een man komt aangelopën. Begeleider steekt hand vooruit want nog 2 vrouwen achter hem stappen uit. Man staat dan al 2 seconden klaar. Maar tot mijn verbazing stapt de begeleider op en sluit de deur. De man bleef verweest op perron achter. Volgende keer zal die toch ook assertiever/ agressiever reageren
  • Bob Fréson

    4 jaar geleden
    Dat zijn dan nog maar alleen de gevallen die aangegeven worden. Hoeveel gevallen zijn er dan nog die niet doorgegeven worden.
  • Patrick morel

    4 jaar geleden
    Daders krijgen een straf waarmee ze lachen. In een normaal land worden uitgesproken gevangenisstraffen van 2 weken uitgezeten. Hier ben je safe voor straffen onder de 3 jaar, dan moeten we justitie en politici ernstig nemen.