Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Een op drie past reisplannen aan na heropflakkeringen

Een op de drie Belgen heeft zijn buitenlandse reisplannen aangepast na recente berichten over de heropflakkering van het coronavirus. Dat blijkt uit de Grote Coronastudie van de UAntwerpen. Er wordt daarbij afgezien van vliegplannen of een andere bestemming gekozen.

7 reacties

  • Jessica Swinnen

    4 jaar geleden
    Wij zitten momenteel in Spanje, Benidorm. Volgens mij zit hier minder volk aan het strand van Oostende. Ik voel me hier zelfs veiliger dan in België. De regels worden hier goed nageleefd
  • Tom De Bondt

    4 jaar geleden
    Ben in Zwitserland, slaap in de tent, ben alleen in de natuur, kook eigen eten, draag een mondmasker in de winkel. En hier zijn minder besmettingen dan in België, maar niets minimaliseren natuurlijk.
  • vicky vanderweyen

    4 jaar geleden
    Peter Mariman ,veel veiliger in Spanje? lees hier een minuut geleden dat ze re grootste heropflakkeringen hebben in maanden,daarom dat ze op Mallorca de cafés en restaurants opnieuw gesloten hebben,ik blij lekker in mijn vertrouwde omgeving en hou me aan de maatregelen,hoef ik me ook niet schuldig te voelen wanneer er opnieuw een lockdown komt.
  • Veerle De cock

    4 jaar geleden
    Wonen in Spanje .op straat zie je mensen met mondmaskers en ook veel zonder .enkel in winkels is het verplicht . politie zie ik weinig .hier hebben ze geen covid gevallen gehad !! Restaurant zijn drukbezet en er zijn wel veel toeristen toegekomen .dat merken we als we naar het centrum gaan .verder leven we op een berg 220mboven zeespiegel dus voel me heel veilig
  • katty Philips

    4 jaar geleden
    In Spanje wordt de mondkapjes plicht veel beter nageleefd. Hier zie je niemand op straat zonder, in Andalucia, zal dit zo blijven, tot er een vaccin is. In de restaurants, wordt alles ontsmet, waar de klant bij is. Op camperplaatsen, wordt alles om de 2 uur gepoetst en ontsmet. Kortom we voelen ons veilig hier.