Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Sciensano pleit voor automatische handhygiëne in woonzorgcentra

Automatische handhygiëne in woonzorgcentra zou zeker van invloed zijn bij een tweede golf van besmettingen met het coronavirus, maar ook met bijvoorbeeld het griepvirus. Boudewijn Catry, verantwoordelijke van de dienst zorginfecties en antibioticaresistentie bij Sciensano, pleitte vrijdag tijdens de coronacommissie in het Vlaams Parlement voor dergelijke systemen.

2 reacties

  • Sabine Van der Weerden

    4 jaar geleden
    Ik denk eerlijk gezegd dat dit reeds op vele plaatsen zo gebeurd. Alleen mensen in binnenkomen en hoesten op hun net ontsmetten handen. Hoeveel fouten je mensen ziet maken met hun mondmasker ook! Mensen moeten via een goed kanaal eens deftige uitleg krijgen. Over handhygiëne, wat juist en waarom en wanneer opnieuw doen? Hoe gebruik je een mondmasker en waarom op die manier? En wat ik me ook nog afvraag? Heeft er nu nog niemand in voor zorgen dat wij allemaal een ffp2 masker krijgen?
  • Jan De Greef

    4 jaar geleden
    Handen ontsmetten met ontsmettingsgel, allemaal goed en wel, maar je doodt ook de goede bacteriën die op de huid zitten en die mee zorgen voor een natuurlijke residentie.