.
Volledig scherm
. © Eddy Vangroenderbeek

Gezin beleeft - zonder elektriciteit en stromend water - de mooiste tijd in noodwoning uit 1919

Woon.Een huis van 42 m² zonder elektriciteit, stromend water, keuken en badkamer: dat klinkt niet bepaald als een aantrekkelijke vakantiestek. Nochtans beleven Niek, Ilse en hun kinderen daar de mooiste gezinsmomenten. Zij hebben als tweede verblijf een noodbarak van net na WOI waar je 100 jaar terug in de tijd reist. “Alles gaat hier trager en dat is zalig.”

17 reacties

  • Johnny L Verhoeven

    4 jaar geleden
    Een dag in de week zonder elektriciteit zou ik al tof vinden.
  • Frans Van Hoyweghen

    4 jaar geleden
    In de jaren 50-60 hadden de meeste mensen niets anders, mijn eerste keer dat ik een douche pakte was bij het leger in 1961.
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Als je stromend water wil, ga dan in een riviertje zwemmen. Dan kan je met of tegen de stroom in zwemmen. In het begin wel een beetje fris maar daarna is het warmer dan je bad, waar je maar inligt en soms in p...st. Gezellig he. Of waarom we dan ruzie moeten maken om het eerste in bad te gaan, zou dat dan niet de reden zijn?
  • Ludovic De Beuckeleer

    4 jaar geleden
    heb mijn jeugd zo door gebracht, warm water moest je zelf op de kachel warm maken en om te lezen had je een klein lichtje van een kaars of petrolium lamp, het was toen veel plezanter en aangenamer om te leven.
  • Paul Hendriks

    4 jaar geleden
    Het is altijd beter dan met een tent op verlof te gaan, ik bedoel maar dat het hier om een tweede verblijf gaat, ik zou eens willen zien wat hun reactie was als ze hoorden dat ze de komende 5 jaar hier voor vast moesten wonen.