©  Photo News

OVERZICHT. Standard wint makkelijk van KV Mechelen, Zulte Waregem verliest van OH Leuven

Een drukke oefendag was het zaterdag voor veel Belgische ploegen. Zo speelden KV Mechelen en OH Leuven twee keer op één dag, won Standard zwaar van datzelfde Malinwa en verloor Moeskroen van kersverse eigenaars Lille. Een overzicht.

Bron: BELGA

Westerlo wint van Mechelse beloften

Gboho (18. en 27.), Petrov (35.), Abrahams (52.), Vetokele (55.) en Dierckx (83.) zorgden voor de bezoekende doelpunten bij KV Mechelen-Westerlo. Het was voor de Kemphanen de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, terwijl Malinwa aantrad met beloften.

RWDM wint in oefenduel van OH Leuven

RWDM heeft zaterdag in een oefenduel tussen 1B-clubs OH Leuven verslagen met 2-4. De Brusselaars namen na rust afstand van de thuisploeg.

Myny (18.) opende de score voor de thuisploeg, maar Dequevy (25.) - een ex-speler van OHL - maakte snel gelijk. Na rust bracht Nzuzi (48.) de bezoekers op voorsprong, maar opnieuw was er een snelle tegentreffer, ditmaal van Limbombe (52., 2-2). De beslissing viel uiteindelijk in de slotfase na een tweede doelpunt van Nzuzi (75.) en een treffer van Rommens (86.). Eindstand: 2-4.

Voor OH Leuven was het de derde oefenpot ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. Eerder werd al verloren van Club Brugge (4-1) en gewonnen van Standard (1-2). OH Leuven bereidt zich voor op de terugwedstrijd van de promotiefinale in 1B tegen Beerschot. RWDM speelde vorige week woensdag in haar eerste oefenduel 1-1 gelijk tegen KV Mechelen.

Charleroi pas in slot voorbij Fola Esch

De Henegouwers, voor de gelegenheid in een 3-4-3, hadden de bovenhand in het begin maar kwamen op achterstand toen Dessoleil een voorzet in eigen doel werkte. Morioka kwam dicht bij de gelijkmaker voor rust, maar de Luxemburgse goalie tikte zijn vrijschop uit doel.

Ook na rust was Charleroi eigenlijk de betere ploeg, maar ondanks een goeie Benchaib wist Charleroi niet te scoren. Dat lukte in het slot dan toch, toen Niane een penalty na een fout op Delfi kon omzetten. In de allerlaatste minuut maakte de Malinese spits zelfs nog 2-1 van. (bvv)

Charleroi: Penneteau; Diagne, Dessoleil (46’ Zajkov), Willems (64’ Tsadjout); Gholizadeh (46’ Busi), Gillet (64’ Lazare), Morioka (46’ Hendrickx), Kayembe (75’ Marinos); Fall (75’ Descotte), Nicholson (64 Niane), Henen (46’ Benchaib, 79’ Delfi)

Doelpunten: 30’ Dessoleil (owngoal) 0-1, 84’ Niane (penalty) 1-1, 90’ Niane 2-1

OHL zet Zulte Waregem opzij in oefenpot

Zulte Waregem heeft op het veld van OH Leuven een 2-0 nederlaag geleden. Voor Essevee is het de tweede nederlaag in deze voorbereiding.

Het was Zulte Waregem dat de bal opeiste, maar dreigen kon de fusieclub niet. OH Leuven kwam daarentegen na tien minuten op voorsprong nadat Essevee achteraan een corner niet meteen wegkreeg. Kotysch trof raak voor de Leuvenaars. Verder gebeurde er weinig in de eerste helft. Beide ploegen hielden het achteraan goed gesloten.

OHL kwam het best uit de kleedkamer en Henry verdubbelde vroeg in de tweede helft de score. Zulte Waregem beet zijn tanden stuk op de stevige organisatie van OHL. Essevee-trainer Francky Dury voerde na 75 minuten heel wat wissels door, maar die brachten geen zoden aan de dijk. Een slotoffensief bleef uit en zo verloor Essevee voor de tweede keer deze voorbereiding. OH Leuven daarentegen lijkt klaar voor de promotiefinale. (tjm)

Zulte Waregem: Bossut, Deschacht, Pletinckx, Humphreys, Seck (60’ Van Hecke), Sissako (60’ Opare), Govea, Berahino, Bruno, Vossen, Srarfi

Zulte Waregem na 75’: Bossut, Kainourgios, Pletinckx, Thiel, Van Hecke, Opare, De Poorter, Schamp, Sylla, De Smet, Srarfi

OH Leuven eerste helft: Keet, Tshimanga, Schuermans, Ngawa (77’ Gillekens), Aguemon, Henry, Mercier, Sowah (87’ Tucic), Duplus, Kotysch en Maertens

Doelpunten: 10’ Kotysch (1-0), 49’ Henry (2-0)

Moeskroen verliest van Lille

Moeskroen heeft zijn oefenwedstrijd tegen zusterclub Lille verloren met 0-2. Voor Moeskroen, met zeven Lillese jongeren in de basis, kon de wedstrijd niet slechter beginnen, want na twee minuten slikte het een strafschopdoelpunt. Moeskroen herstelde zich en een heerlijke vrije trap van Ciranni raakte de bovenkant van de lat. Les Hurlus speelden bij momenten aangenaam voetbal, al ontbrak het hen te vaak aan automatismen om echt te kunnen dreigen.

Moeskroen kwam sterk uit de kleedkamer en na een snedige actie van Dione kon Léo redding brengen. Ook een schot van Brym kon de doelman van Lille niet helemaal verontrusten. Moeskroen was nu de gevaarlijkste ploeg en kopbal van Onana werd op de lijn gekeerd. Toch viel de goal aan de overkant. Vasic lostte knullig een simpele voorzet, Simbakoli kon profiteren. Na een knappe actie van Brym kon Omoigui nog tegenscoren voor Moeskroen. (tjm)

Moeskroen eerste helft:Gillekens (40’ Vasic), Hocko (54’ Van Durmen), Mohamed (40’ Bocat), Ciranni, Onana (54’ Omoigui), Agouzoul (40’ Antonov), Faraj (54’ Brym), Nlandu (54’ Bakic), Postolachi (54’ Brym), Zeka (54’ Dione), Gueye

Moeskroen tweede helft:Vasic, Antonov, Bocat, Faraj, El Hadji (54’ Saglik), Ciranni, Hocko (54’ Van Durmen), Onana (54’ Omoigui), Postolachi (54’ Brym), Zeka (54’ Dione), Nlandu (54’ Bakic)

Lille eerste helft:Jardim, Innocenti, Fonte, Xeka, Cogalan, Lihadji, Capita, Andre, Mpembele, Pied, Mandava

Lille tweede helft: Léo, Celik, Wackers, Djalo, Bradaric, Niasse, Soumaré, Camara, Araujo, Simbakoli, Diedhiou

Doelpunten: 3’ Xeka (0-1), 76’ Simbakoli (0-2), 78’ Omoigui (1-2)

STVV en Beerschot leveren scoreloos gelijkspel af

Sint-Truiden en Beerschot zijn zaterdag op Stayen in een oefenduel achter gesloten deuren niet verder gekomen dan een scoreloos gelijkspel (0-0).

Beerschot is in volle voorbereiding op de terugwedstrijd van de promotiefinale in 1B tegen Oud-Heverlee Leuven. Sint-Truiden bereidt zich voor op de seizoensstart in 1A, in de eerste week van augustus.

Opnieuw geen zege: Malinwa verliest met zware cijfers bij Standard

KV Mechelen wacht nog steeds op zijn eerste overwinning in de oefencampagne. Na het gelijkspel tegen RWDM (1-1) en de nederlagen tegen Club Brugge (6-0) en met de beloften tegen Westerlo (6-0), ging Malinwa zaterdagavond ook bij Standard onderuit.

KV trad op Luikse bodem zonder Kabore en Storm aan. Peyre schoof door naar de rechtsback. Bateau nam in het centrum plaats naast Bushiri, die zich in de openingsminuten de bal gevaarlijk liet ontfutselen. Lestienne mikte voorlangs.

De bezoekers uit Mechelen eisten nadien het balbezit op en lieten de touwen ook vroeg trillen. De Camargo vloerde Bodart met een knappe lob, maar liep buitenspel. Dat hadden ook Lardot en zijn lijnrechters opgemerkt. Met een 0-0-stand gingen we halverwege de eerste periode naar de eerste drankpauze. Ook in het tweede kwart werd er niet gescoord, al kwamen Avenatti met een kopbal, De Camargo en Fai aardig in de buurt.

Bij de rust gooide Vrancken met Vranckx, Dailly en Togui drie verse krachten in de strijd. Het was echter Coucke die zich na vijf minuten moest onderscheiden op een schot van Cimirot. Met het uur in zicht was de Limburgse goalie toch geklopt. Op de inzet van Amallah had hij geen verhaal.

Montanier stuurde voor het laatste halfuur nog tien nieuwe namen tussen de lijnen. Alleen Bodart bleef staan. Plots vonden de Rouches blindelings de weg naar doel. In een dikke tien minuten ging het van 1-0 naar 4-0, via Pavlovic, Shamir en Ntelo. De Kakkers hadden geen antwoord meer in huis. Een vrijschop van Ntelo in het slot strandde nog op het doelhout. (dige)

Standard eerste 60 minuten: Bodart - Vojvoda, Vanheusden, Laifis, Gavory - Fai, Cimirot, Bastien – Amallah, Avenatti, Lestienne

Standard laatste 30 minuten: Bodart, Nekadio, Dussenne, Pavlovic, M-A. Balikwisha, J. Carcela, Shamir, Ntelo, W. Balikwisha, Tapsoba, Oulare

KV Mechelen: Coucke – Peyre, Bushiri, Bateau, Bijker – Van Damme (46’ Vranckx), Vanlerberghe (46’ Dailly), Schoofs – Hairemans, De Camargo (46’ Togui), Kaya

Doelpunten: 57’ 1-0 Amallah, 66’ 2-0 Pavlovic, 75‘ 3-0 Shamir, 78‘ 4-0 Ntelo

Antwerp en Utrecht komen niet tot scoren in oefenpot

Antwerp en het Nederlandse FC Utrecht hebben in een oefenduel achter gesloten deuren ter voorbereiding van het nieuwe seizoen een scoreloos gelijkspel afgeleverd.

Komende vrijdag oefent The Great Old nog tegen de Franse topclub Olympique Lyon, afgelopen seizoen de nummer zeven in de Ligue 1. Op 1 augustus is er de Bekerfinale tegen landskampioen Club Brugge.

Eupen verloor met 0-2 van Union