Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Hoe bereid ik mijn kind voor op een onzekere toekomst? “Maak je kinderen wendbaar. Een job heb je zelden nog voor het leven”

De jobs liggen niet voor het rapen, zeker niet in coronatijd. Wat doe je dan als ouder met een kind dat nu afstudeert? Of welk studiekeuzeadvies geef je? “Investeer in de eerste plaats in een hoger diploma zodat je generieke, 21ste-eeuwse competenties kunt verwerven.”

4 reacties

  • peter maas

    4 jaar geleden
    Voorbereiden? Gewoon uit Europa vertrekken!
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    leer ze allerlei overlevingstechnieken : natuurkennis, tuinieren, bakken, klussen in huis, en vooral tevreden zijn met wat ze hebben en kunnen. Leer hen om zichzelf bezig te houden in verdiepende hobby's en geen deel uit te maken van de schapenkudde .De "leuke spelletjes" van tegenwoordig brengen niks op.
  • luc boeckx

    4 jaar geleden
    Niemand kan in de toekomst kijken. Het leven is altijd keuzes maken en men weet ook niet vooraf of het de goede zijn. Laat eerst je kind, kind zijn en blijven ... de rest komt vanzelf! In de oorlog werden zoveel kinderen verwekt en toen wist men niet hoelang die oorlog zou duren. Die kinderen zijn nu zeventigers die heel tevreden terug kunnen kijken naar hun jeugd, volwassen worden en hun goede job! Waarom nu de kinderen opzadelen met iets wat niemand kan voorspellen!?
  • Kris Kras

    4 jaar geleden
    Investeer ook in beroepen die je zelfredzaamheid verhogen. Loodgieters , elektriciens, zelfs boeren zijn er altijd nodig. Bovendien zijn er te weinig en hun lonen zijn torenhoog.