Marc Van Ranst in VTM NIEUWS.
Volledig scherm
Marc Van Ranst in VTM NIEUWS. © Printscreen video VTM Nieuws

Van Ranst over stijgende coronacijfers: "We hebben één kans, een week denk ik, om dit terug te draaien”

Het Overlegcomité zat vandaag samen en besliste om geen nieuwe maatregelen in te voeren. Wel wordt aangeraden om de huidige maatregelen beter na te leven. Volgens viroloog Marc Van Ranst is er één kans om de huidige toestand terug te draaien. “Wanneer we die kans niet grijpen, dan vrees ik dat we vertrokken zijn voor een doorgedreven stijging”, zegt Van Ranst vanavond in de studio van VTM NIEUWS.

120 reacties

  • Claudia Rosseel

    4 jaar geleden
    Heeft het feit dat er nu sneller getest wordt dan tijdens de eerste golf een invloed op het aantal besmettingen die men ontdekt?
  • André Christiaens

    4 jaar geleden
    Cijfers omdraaien kan je in een click, daar moet je geen viroloog voor zijn.
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Van Ranst zei gisteren op de Nl tv dat er nu donderdag onherroepelijk verstrengende maatregelen zullen worden genomen. Moeten we niet eerst weten waar de brandhaarden zich precies bevinden? En als het om 'specifieke gemeenschappen' gaat, mogen we die dan durven benoemen? En dit keer een meer gerichte aanpak hanteren? Ik heb het gevoel passagier te zijn op een schip zonder kapitein. Verder een hele hoop blinde panikeurs aan boord.
  • Eric Grosemans

    4 jaar geleden
    @ ingrid grieten, Doden door griep wereldwijd: 270.500 Doden door corona wereldwijd: 613.700 bron: worldometer, gemakkelijk op te zoeken.
  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    Met de huidige regeringen hebben we heel weinig kans vrees ik !