Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Nederlandse pensioenfondsen waarschuwen voor kortingen in 2021

De grote pensioenfondsen in Nederland dreigen volgend jaar toch te moeten korten op de pensioenen. Vorige maand kondigde de regering juist stappen aan om massale pensioenkortingen te voorkomen. Ambtenarenfonds ABP, zorgfonds PFZW en metaalfonds PMT staan er financieel nog erg beroerd voor, zeggen ze in hun kwartaalberichten. Als hun situatie eind 2020 niet is verbeterd, ontkomen ze niet aan een ingreep.

8 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    4 jaar geleden
    Is het u al opgevallen dat "sociale" partners de (werk)mensen blijven sussen met het oog op "later" als er een pensioen(leeftijd) zit aan te komen.De andere zullen wel feest vieren bij Suske (op uw (sociale zekerheids)kosten !
  • jean-pierre rejek

    4 jaar geleden
    Dat noemen ze dan beleggen in pensioenfondsen voor later tot het zover is .
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    In Nederland beloopt het staatspensioen 900€. Hetgeen in hun pensioenfonds zit is een supplement, alleen voor wie bijgedragen heeft. Uiteraard zijn daar kortingen op, aangezien de mensen langer leven, de intresten o belopen enz. In Belgiê denkt men nog altijd dat men (hoge) pensioenen kan blijven betalen en zelfs verhogen. Supplementen worden hier betaald door iedereen, maar men heeft er enkel als ambtenaar recht op.
  • Lucien Switten

    4 jaar geleden
    Men zal in NL de pensioenen moeten verlagen, maar dit jaar gaf men in BE - om welke reden dan ook? - extra geld aan de leefloners.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Moeten wel alles vertellen ,pensioenen van 2000€ is daar de regel,hier hebben leer-krachten zo'n hoog pensioen en zelfs veel meer en eerlijk is wel hoog als je aantal gewerkte uren gaat tellen tot hun leeftijdpensioen want strikt werken ze maar 6 maand op een jaar,maw vol pensioen om heel hun leven halftijds te werken.Ook als ze in Nederland pensioenen met 100€ maandelijks zouden laten zakken voelt 95% het niet eens wat in Belgie niet kan met doorsnee pensioenen van 1300€