Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Thinkstock

Gratis geld zou onze consumptie nauwelijks aanzwengelen

Een maandelijkse storting of een eenmalige som gratis geld om mensen na een economische crisis aan te moedigen opnieuw te spenderen, zou in ons land weinig effect hebben. Als spaarkampioen zou de Belg dat meestal gewoon opzijzetten, blijkt uit een rondvraag van ING.

14 reacties

  • Stef van Dijk

    4 jaar geleden
    Tuurlijk zetten we zo'n 'gift' apart want we weten allemaal dat ze dat geld langs andere kant weer terug komen halen
  • Hilde Peeters

    4 jaar geleden
    Werkzekerheid is ook weg als ik morgen mijn job verlies moet ik al mijn rekeningen kunnen betalen. Boven de 50 ben je oud voor werkgelegenheid maar niet te oud om te betalen. Bepaalde mensen krijgen veel sommige niets.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Ik consuminder op vele vlakken en ben daar ook gelukkiger en tevreden mee. Zo moet ik minder werken en kan ik mijn eigen werk allemaal zelf doen.
  • Dirk Apostels

    4 jaar geleden
    Gratis geld werkt wel hoor als iedereen het direct spendeert, je zou er eigenlijk een soort pinpas van moeten maken die vervalt voor het einde van het jaar. Dan kan het niet opgespaard worden, spendeer je het niet dan gaat het terug naar de staat. Als iedereen er luxe-artikelen mee koopt dan vloeit er al 21% van terug naar de staat in de vorm van BTW. Als de economie op die manier herstart kan worden zou ze zelfs overdrive gaan. Best dat ze dat ook pas doen als er een vaccin toegedient is.
  • Rudy Van Daele

    4 jaar geleden
    voeding is 20% duurder geworden hoe zit dat met de index, volgens het geen ik soms lees is het leven zelfs goedkoper geworden. Denk dat er velen 300€ per maand zouden kunnen gebruiken en niet alleen voor de armsten zogezegd.