Herman Van Goethem (UAntwerpen), Rik Van de Walle (UGent), Caroline Pauwels (VUB), Luc De Schepper (UHasselt) en Luc Sels (KU Leuven)
Volledig scherm
Herman Van Goethem (UAntwerpen), Rik Van de Walle (UGent), Caroline Pauwels (VUB), Luc De Schepper (UHasselt) en Luc Sels (KU Leuven) © Photonews

Rectoren dringen in open brief aan op "eenheid van commando"

In een open brief gepubliceerd in verschillende media pleiten vijf Vlaamse rectoren uitdrukkelijk voor "eenheid van commando" om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. "De crisis is niet én een beetje federaal, én een beetje regionaal, én een beetje provinciaal, én een beetje lokaal", klinkt het.

11 reacties

  • Jonny Van den Bruel

    4 jaar geleden
    Wijze en terecht bezorgde rectoren. De insteek i.v.m. privacy werd perfect verwoord. Privacy kan de pot op als het gaat over gezondheid, veiligheid, misdaad, terrorisme. Altijd! En voor iédereen. Die wet was beter gisteren al gestemd, want het kan toch niet dat overtreders de wetgever uitlachen en ondertussen oorzaak zijn van veel ellende, tot de dood toe!?
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Dat is OK ! die eenheid van commando maar... onmogelijk. In dit land is elke bevelstructuur omgeven door lobby-isten en die komen uit de markten, de horeca, de bedrijven, en heel zeker uit de evenementen wereld. De enige oplossing? Alles laten wet het nu is en gewoon die covid-piek doorstaan en ze maximaal tekeer gaan.. Wij hebben die rampzalige neiging om in paniek te geraken. Wees gewoon alert. !
  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    Ik begrijp de rationele insteek maar net zij, zouden moeten weten dat het politiek stelsel bij ons nu eenmaal zo vergroeid is, dat eenheid niet gaat. Dat is het nadeel van onze vrije democratie. Waar iedereen recht van spreken heeft, heeft iedereen zijn belangen te verdedigen en daar wringt het schoentje. Men gunt het licht in de ogen van een ander niet, ongeacht deze crisis of niet.
  • WILMA ULRIX

    4 jaar geleden
    Waar bemoeien die zich in vredesnaam mee?! Schoenmaker blijf bij uw leest en misbruik uw vak niet om u met andermans vak te bemoeien. Piet Philipse
  • Rita Rammeloo

    4 jaar geleden
    Is inderdaad correct. En omdat de federale regering niet durft: Vlaamse regering wij rekenen op U !