De gevangenis in het Waals-Brabantse Itter (foto) heeft een afdeling ingericht voor geradicaliseerde gedetineerden. Ook de gevangenis van Hasselt heeft een soortgelijke afdeling.
Volledig scherm
De gevangenis in het Waals-Brabantse Itter (foto) heeft een afdeling ingericht voor geradicaliseerde gedetineerden. Ook de gevangenis van Hasselt heeft een soortgelijke afdeling. © photo_news

Nooit verbleven er zoveel jihadisten in Europese gevangenissen

Nooit tevoren hebben Europese gevangenissen zoveel gedetineerden in verband met terrorisme geteld. Dit blijkt uit een studie van het Internationaal Centrum voor de Studie van Radicalisering (ICSR aan het Kings' College in Londen) met betrekking tot tien landen. Het omgaan met die detentie is een prioritair middel in de strijd tegen terreur.

5 reacties

  • Ronald Beintema

    4 jaar geleden
    Permanent uit Europa zetten is het enige juiste!!! Ons leven in Europa is in gevaar!!!
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Het leven in de gevangenissen is een ongekende, duistere wereld en het staat op geen enkele kaart. Het is perfect mogelijk dat daar nieuwe aanslagen gepland worden.
  • Andy De Schieter

    4 jaar geleden
    Dus er zijn meer eigen criminelen dan jihadisten ? Kan je ook de vraag stellen of het eigen volk wel zo goed bezig is.
  • RENE LENAERTS

    4 jaar geleden
    Hou ze vast op water en brood en in afzondering. Daarna zo snel mogelijk uitwijzen als ze twee nationaliteiten hebben. Het zal weeral niet mogen wegens mensenrechten en antidiscriminatie, maar deradicaliseren is als homeopathie; het werkt niet!
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Het probleem is niet dat ze in Europese gevangenissen zitten. Het probleem is dat ze kortelings vrij komen zonder voorwaarden of verdere controle. Als ze goed weten dat het jihadstrijders zijn en ze hebben een tweede nationaliteit gewoon het land uit zetten en elke link met Europa verbreken. Want hier komt niets goed van.
  1. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen
  2. Voorzitter Depraetere: “Vooruit stapt niet in regering als minimumlonen niet stijgen”
    Update

    Voorzitter Depraetere: “Vooruit stapt niet in regering als minimumlo­nen niet stijgen”

    “Na deze verkiezingen komen er moeilijke tijden aan, ook budgettair. En moeten er dus moeilijke keuzes gemaakt worden.” Dat zegt Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere op de vooravond van 1 mei, de Dag van de Arbeid. Ook stelt ze voor het minimumloon naar 2.500 euro (bruto) op te trekken. Opvallend: Conner Rousseau tekent present, maar staat niet mee op het podium. Dat blijft voorbehouden aan lijsttrekkers en Gentenaars.