Steak-friet met een slaatje.
Volledig scherm
PREMIUM
Steak-friet met een slaatje. © Photonews

Bellings back to basics: steak-friet met pepersaus. “Verslavend, hier blijf ik gewoon van eten”

Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en redacteur Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, vijfendertig restaurants, zeven oerklassieke gerechten.

19 reacties

  • ronny cuypers

    4 jaar geleden
    De allerlekkerste steak-frietjes eet ik nog steeds op het terras van mijn kot. Een eerlijk stuk vlees van bij de slager in de buurt met verse frietjes en vers geklopte bearnaisesaus. daar kan niks tegen op.
  • Paul van de velde

    4 jaar geleden
    Frieten gesneden met een frietsnijder zijn beter en aangenamer te eten dan handgesneden omdat ze egaal zijn en dezelfde dikte hebben. Je moet wel de beste aardappelen hebben natuurlijk, en vers. Dikte van frieten hangt af wat je wenst.
  • Nelly Van de Velde

    4 jaar geleden
    Een brasserie of restaurant. Voor die prijzen moet de kwaliteit van de geserveerde producten goed zijn. In een sterrenrestaurant mag je uiteraard alles vers gemaakt verwachten. Voor de andere eetgelegenheden mag het ook geen nevenkooksel zijn! Ook met "pakskes" kan je met wat aanpassingen mooie resultaten bereiken. Bij de meesten is het gewoon veel verkopen en rap de poen! Voor zij die het wel goed doen ben ik dan ook bereid de prijs te betalen. Iedereen moet leven!
  • jean-pierre Vermyle

    4 jaar geleden
    dat de restaurants maar zotte prijzen blijven vragen,ze veroorzaken hun eigen ondergang.vergelijk de kwaliteit en prijs maar eens met frankrijk.conclusie:het zal nog lang duren vooraleer ik hiet terug in een deftig restaurant zal gaan.rn wie heeft de toelating gegeven dat ze dsze prijzen zomaar opslaan? schuld van Corona? zijn de weddes en pensioenenin verhouding dan ook zo opgeslagen? tijd dat er een serieuze prijzencommissie komt.
  • Ramon Simon

    4 jaar geleden
    Vind de prijs best wel duur. Ik koop elke week een stuk witblauw van 350 gram, 8-9 euro. Zijn obsessie met frieten begrijp ik niet. Heb mandoline waar ik mooie frietjes mee kan maken. Maar gekochte van Lutosa zijn in mijn ogen geen slechte fritten. Als je ze zelf maakt heb je wel goede aardappelen nodig en deze kwaliteit vind ik vaak ondermaats.