Marc Van Ranst in de moskee van Vilvoorde
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Van Ranst in de moskee van Vilvoorde © Marc Baert

Moskeeën schorten alle activiteiten op tot en met 31 augustus: Brussel en Wallonië volgen wellicht later

Alle activiteiten in de Vlaamse moskeeën van de Marokkaanse gemeenschap worden opgeschort tot en met 31 augustus in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. “Daarmee bedoelen we echt alle activiteiten”, benadrukt woordvoerder van de grootste Vlaamse federatie Mohamed Achaibi. “Zowel het vijf maal bidden per dag als het Vrijdaggebed op de ochtend van het Offerfeest kunnen niet doorgaan.”

37 reacties

  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    Jean Mertens; dit heeft niets te maken met de gemeenschappen maar enkel met de inrichtende macht van de moskeeën. Zij hebben besloten voorlopig geen samenkomsten meer te houden in haar gebouw. Net zoals de woonzorgcentra besloten hebben geen bezoek meer toe te laten. Aldus werken zij mee aan de realisatie van de doelstellingen van de openbare overheden. Dit voorkomt dat de staatsmacht moet optreden om zijn richtlijnen hard te maken.
  • Eric Grosemans

    4 jaar geleden
    @ Abder Oulad, Pasen valt niet op een vaste datum. Pasen valt op de eerste zondag na de eerste volle maan van de lente, en kan dus variëren van ten vroegste 22 maart en ten laatste 25 april.
  • RONNY DE PETTER

    4 jaar geleden
    Aan de heer Mertens J, wat heeft NVA, VB hier weer mee te maken ?
  • Benny De Keyzer

    4 jaar geleden
    Waarom staat daar expliciet moskeeën van de Marokkaanse gemeenschap? Wil dat zeggen dat er ook moskeeën zijn van de Turkse gemeenschap die wel nog open blijven voor het offerfeest?
  • wilfried parthoens

    4 jaar geleden
    hoe is het mogelijk weer verschillende beslissingen het is te simpel om 1 regel voor gans België