Almaar meer gezinnen kloppen aan bij Brusselse winteropvang

© ycs

De capaciteit van de winteropvang voor daklozen volstaat nog, maar de resterende plaatsen raken meer en meer ingevuld. “We krijgen meer en meer families over de vloer”, klinkt het. “Meer buitenlanders, maar ook meer Belgen.”

Yves Coudron

Vzw Samu Social, die de winteropvang in het Brussels Gewest organiseert, ontfermde zich vorig winter over zo'n achthonderd mensen in familieverband. Dat het er dit jaar een pak meer worden, staat nu al vast, weet Marie-Anne Robberecht van Samu Social. “Dinsdag hebben we nog onderdak gegeven aan 71 gezinnen of samen 248 personen. Meer en meer gezinnen komen op straat terecht. Meer en meer mensen tout court eigenlijk. Meer buitenlanders, maar ook meer Belgen. Wij maken geen onderscheid tussen nationaliteit of afkomst en geven hulp alle daklozen.”

Dinsdag klopten er in totaal 867 mensen aan bij Samu Social. Alle 350 opvangplaatsen in het centrum in de Koningstraat waren ingenomen. In de Poincarélaan, waar enkel alleenstaande mannen onderdak krijgen, waren er nog een zestigtal van de in totaal 300 plaatsen beschikbaar. Recentelijk opende een centrum met 120 plaatsen in Vorst, volgende week gaat een centrum in Haren open met nog eens 300 plaatsen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen