Onder meer de regio rond het meer van Genève in Zwitserland krijgt een code rood.
Volledig scherm
Onder meer de regio rond het meer van Genève in Zwitserland krijgt een code rood. © EPA

Extra reisbestemmingen kleuren oranje en rood: check hier waar je nog op vakantie kan

ReizenDe federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft vandaag verschillende regio’s in Bulgarije, Zwitserland, Roemenië, Frankrijk en Spanje een rode kleurcode gegeven. Verschillende andere regio’s in Europa krijgen vanaf vandaag code oranje.

17 reacties

  • sandra peeters

    4 jaar geleden
    Turkeye waneer wordt dit veilig land groen?
  • Guy Moreels

    4 jaar geleden
    Volgens mij maken Egypte en Tunesië deel uit van Afrika en Turkije is maar voor 3% Europees, rest is Azië. De reden, waarom het niet voorkomt in het overzicht ?
  • Mieke De Swaef

    4 jaar geleden
    En het virus stopt aan de grens met Frankrijk in Genève? Thonon-les-Bains, Evian en Annecy liggen veel dichter bij Genève dan kanton Wallis en Vaud.
  • Patrick Van Londersele

    4 jaar geleden
    Ik had geboekt op 28/01/20 voor 15 dagen gran Canaria. Onze huisarts heeft ons verboden om te reizen omdat mijn vrouw en ik een groot risico vormen voor covid 19. De luchtvaartmaatschappij zei ons dat we gratis konden omboeken. Dezelfde periode dit jaar!! Ik heb een annulatie verzekering en die gebruik ik met het dokters attest. Ik riskeer ons leven niet als 60gers.
  • Myriam Rosez

    4 jaar geleden
    Ja idd. Ik zit hier al van 18 maart te wachten om te vertrekken naar mijn huisje in Tunesië. Daar is er niets en hier loop ik het ik het risico om de ziekte te krijgen! Alleen die met dubbele nationale paspoort mogen vliegen dus ik weet niet ik heb medische papieren ik heb mijn contrakt mee maar telkens mag ik of annuleren ze mijn reis waarom? Voor mijn veiligheid?? Ik wil naar mijn 2de verblijf gaan als ik het moet krijgen dan zal ik het wel krijgen dit is mijn beslissing niet die van Julie!