Guy Martens keert terug naar KRC Genk

Guy Martens volgt Erwin Lemmens op als keeperstrainer bij KRC Genk. Hij krijgt een contract tot het einde van het seizoen en stapt morgen samen met de Genkse delegatie op het vliegtuig naar Spanje, waar blauw-wit zijn winterstage afwerkt..

tomas, mg

Guy Martens was tussen 1991 en 2015 al bijna 25 jaar aan de slag bij KRC Genk, met wie hij drie titels en vier bekers pakte. En vooral een belangrijke hand had in de ontwikkeling en doorbraak van toptalenten als Thibaut Courtois, Koen Casteels, Logan Bailly en Sinan Bolat.

Anderhalf jaar geleden werd Martens bedankt voor bewezen diensten, omdat de nieuwe trainer Peter Maes zijn vertrouwde keeperstrainer Erwin Lemmens meebracht uit Lokeren. Martens werkte daarop een half jaar bij de voetbalbond van Singapore, waar hij op vraag van de Belgische technisch directeur Michel Sablon voor extra knowhow zorgde in zijn vakgebied. Nadien volgden nog zes maanden bij de Russische eersteklasser Krylja Sovetov Samara als assistent van hoofdtrainer Frank Vercauteren. Enkele weken na diens ontslag hield ook Martens het begin december 2016 voor bekeken.

Hij wilde om familiale redenen weer dichter bij huis werken en ging nu dus in op het voorstel van zijn ex-club KRC Genk om deel uit te maken van de technische staf van de nieuwe hoofdtrainer Albert Stuivenberg. Hij zal er ook samenwerken met diens kersverse assistent Jos Daerden. Die laatste tekende gisteren een contract tot het einde van het seizoen.

Aangeboden door onze partners