Hotel Fabiola in Leysin (kanton Vaud).
Volledig scherm
Hotel Fabiola in Leysin (kanton Vaud). © Intersoc

‘Rode’ kantons Wallis en Vaud kleuren weer groen: “Ik wens de Belgen een fijne vakantie in Zwitserland toe”

De kantons Wallis en Vaud in Zwitserland worden van de rode lijst met reisbestemmingen verwijderd en worden opnieuw groen ingekleurd. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd. Het nieuws werd aangekondigd in ‘La Libre Belgique’ door minister Philippe Goffin. 

9 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Mijn god, er zijn mensen vervroegd teruggekomen uit Zwitserland omwille van die rode code. Om dan thuis te horen dat het toch groen is. Fijn zoiets. En maar met de mensen hun voeten rammelen, uit de losse pols kleurtjes verzinnen en preken dat we beter ons best moeten doen. En tegelijkertijd verbaasd zijn omdat de mensen beginnen te morren. Een leider wil ik volgen, maar dit zootje ongeregeld… Ik vertrouw op mijn eigen inschattingsvermogen, dat lijkt me veiliger. In elk geval stabieler.
  • Philippe Janssens

    4 jaar geleden
    Een geurbaniseerde regio als Genève is nu éénmaal iets anders dan een bergdorp. Zoeel Leysin als Zinal liggen op het einde van een bergpas, verder kan je niet. Er is in Zwitserland ook geen lintbebouwing zoals hier. De éne vallei komt amper of nooit in de buurvallei. Dus eindelijk gezond verstand... nu Cathy Berx nog...
  • Hans Witte

    4 jaar geleden
    Dan vraag je je soms af hoe België aan hun kleurencodes komt. Dat dit onder politieke druk ineens van rood naar groen gaat. Al geef ik Zwitserland wel gelijk, 1/5e van het land rood om een opflakkering in Geneve? Veel regio’s in Europa oranje of rood waar deze volgens andere landen nog groen zijn.
  • Joris Janssens

    4 jaar geleden
    De kleurencode is weer heel betrouwbaar...
  • Robert BESSEMS

    4 jaar geleden
    Toch miraculeus dat deze zone nu ineens groen is, of was er een beetje diplomatieke druk om de cijfers wat aan te passen. Hoe betrouwbaar zijn de andere zone kleuren dan?