Vierende Westerlospelers zien we komend seizoen gewoon in 1B zien.
Volledig scherm
Vierende Westerlospelers zien we komend seizoen gewoon in 1B zien. © Photo News

Westerlo krijgt ongelijk in kortgeding en voetbalt ook volgend seizoen in 1B

Belgisch voetbalDe laatste bom is ontmanteld. Westerlo heeft van de kortgedingrechter ongelijk gekregen in haar zaak tegen de Pro League en de KBVB. De competitie in 1A kan komend weekend dus gewoon starten. De Kempenaars eisten om toegevoegd te worden aan 1A met daarbovenop een dwangsom van 5 miljoen euro per match die zonder Westerlo werd gespeeld. 

41 reacties

  • andre van de wege

    4 jaar geleden
    dat is waar ze thuishoren.
  • René Van Halen

    4 jaar geleden
    Als de finale niet gespeeld werd had men toch Westerlo laten promoveren.
  • OLIVIER LAUWERS

    4 jaar geleden
    @ Jozef Van Riel Beerschot is in mijn ogen de terechte kampioen, kampioen spelen doet men nog voor de sport, heb je die blijdschap niet gezien bij die spelers van Beerschot ? dat is het mooie aan sport, en is tenminste nog puur.
  • jozef van riel

    4 jaar geleden
    Ah, dan zal het wel juist zijn. Wist niet dat dit in het reglement staat. Maar de finale zal eerder gespeeld zijn omdat er anders een schadevergoeding zou moeten betaald worden dan uit sportief oogpunt denk ik. Want wat is het verschil tssn verliezer of winnaar als ze toch allebei promoveren?!
  • René Van Halen

    4 jaar geleden
    In de vorige reglementen stond dat de verliezende finalist altijd voorrang had op de diegene die het meeste punten had als er om welke reden ook een extra ploeg kon promoveren. Daarom moest deze finale ook gespeeld worden want anders was er geen verliezer. Dat wist Westerlo ook wel, maar je weet maar nooit. Natuurlijk promoveert de verliezer niet altijd. Alleen als er een zoals nu in de afdeling hoger een plaats vrijkomt.