Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.
Volledig scherm
Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. © REUTERS

VS lanceren richtlijnen voor "proper netwerk" zonder Chinese apps

De regering-Trump wil niet dat Amerikaanse bedrijven hun apps aanbieden in de appwinkel van Huawei, en wil ook geen Chinese apps op Amerikaanse smartphones. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo aangekondigd. Het is niet duidelijk of en hoe de regering de richtlijnen zal afdwingen.

6 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Misschien weten de Amerikaanse veiligheidsdiensten meer dan wij in Europa met of zonder Trump. Ik veronderstel dat die diensten nog steeds hun werk doen ongeacht wie de president is.
  • Jozef Willem Hazel

    4 jaar geleden
    De VS dient zich broederlijk te onderwerpen aan de Verenigde Naties, de supranationale wereldorganisatie die na WO II speciaal in het leven geroepen om alle landen in harmonie te laten samenwerken en aldus de vrede te bevorderen. De VS wil echter politieman en uzurpator tegelijk spelen en op zijn eentje de hele wereld domineren. Vanzelfsprekend is niet iedereen akkoord en wie zich tegen de grillen van de grote broer verzet wordt prompt gesanctioneerd. Zo komen wij er niet!
  • Daan Roos

    4 jaar geleden
    In deze oorlog zal er een winnaar en verliezer zijn. En wat zal de verliezer doen?
  • Jan De Korte

    4 jaar geleden
    misschien met zijn Allen al de amerikaanse apps verwijderen? de USA is blijkbaar al vergeten dat ze zelfs bevriende landen bespioneerden. en het spionagebedrijf in Switzerland? zijn gewoon stuiptrekkingen omdat ze het niet kunnen verkroppen dat ze niet meer number 1 zijn.
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Begrepen welke weg deze regering aan het inslaan is?!