BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Van Aert wint Milaan-Sanremo na machtig duel op de Via Roma met Alaphilippe

WielrennenWout van Aert (25) blijft de wereld verbazen. Onze landgenoot heeft als topfavoriet de allerlangste Milaan-Sanremo ooit gewonnen. Van Aert was op de Via Roma titelverdediger Julian Alaphilippe te snel af in een spurt met twee. Het is de eerste Belgische zege sinds de overwinning van Andrei Tchmil in 1999. 

20 reacties

  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    Het ging minder met Wout in het veld de laatste twee jaar omdat MVDP zo goed als alles naar hem toe trok. Hij leek er door te komen als topper toen hij de wereldtop in de spurt versloeg maar die horror val en na heel veel inspanning opnieuw renner en nu is hij volledig terug met één top wedstrijd en één van de vijf grootste wedstrijden van het jaar en dit op één week. Wat hem zo sympathiek maakt deze goed op gevoede man eenvoud en respect voor iedereen. Top prestatie van onze Wout.
  • Freddy van Puymbrouck

    4 jaar geleden
    Eerlijk gezegd ik had niet gedacht dat Wout dit kon maar het is geweldig dat hij het doet. Alaphilippe voelde de bui al hangen en kwam niet meer op kop,kom maar uit mijn wiel zag je Wout denken.Hij kwam maar was bijlange niet sterk genoeg om erover te gaan.Wout heeft veel meer power dat zag je aan het veel grotere verzet,grote klasse en verdiend gewonnen!
  • Hubert Vanmechelen

    4 jaar geleden
    Dit is het bewijs dat je voldoende rust moet hebben gehad om top te presteren. Spijtig genoeg moet je daar tegenwoordig eerst serieus gekwetst voor raken. Well done Wout !
  • Danny Damiaens

    4 jaar geleden
    Goed jaar geleden waren de kenners(?) van mening dat Wout nooit een echte winner ging worden,ze hebben al 2 keer hun hollandse klaske moeten opeten!
  • Eduard Dierckx

    4 jaar geleden
    Inderdaad zeer knap van Wout, ging de Poggio op als een speer, legde zich plat en maakte het af op superieure wijze. Zoals Johan Museeuw zei is Wout de nieuwe Roger de Vlaeminck en dit was nog eens genieten van koers. Nu nog Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen, wat een klasbak!