Chuck Schumer, leider van de Democraten in de Senaat, met voorzitster van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi.
Volledig scherm
Chuck Schumer, leider van de Democraten in de Senaat, met voorzitster van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi. © EPA

Trump dreigt in te grijpen bij stroeve onderhandelingen over steunpakket Amerikaanse economie

UPDATEOnderhandelaars van het Witte Huis en de Democraten in het Huis van Afgevaardigden zijn er vrijdag niet in geslaagd een akkoord te vinden over een nieuw stimuluspakket voor de Amerikaanse economie, die zwaar te lijden heeft onder de coronacrisis. President Donald Trump dreigt nu in te grijpen via een speciaal decreet.

9 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    4 jaar geleden
    Leo Kaya, je bent een slachtoffer van anti-Amerikaanse propaganda: De Amerikanen hebben een betere sociaal vangnet en een hoger pensioen (SSI) zoals wij dat hier kennen. Zij betalen ook veel minder belastingen en sociale bijdragen, hetgeen vooral te goede komt van iedereen. Armoede en achterstand zijn dan ook veel meer minder voorkomend zoals in Europa en de mogelijkheden die je in de USA hebt zijn ongelooflijk groot. Trump verdedigt en vecht voor de belangen van de hele bevolking.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Trump wil alleen steun voor de rijken. Dat is leven. De andere, dat is laten sterven. Life and let die. De laatste slogan van zijn campagne. Maar ook daarin waren ze weinig origineel. Het is de titel van een Bond film en een nummer voor die film van ex-Beatle Paul McCartney en zijn vrouw Linda McCartney.
  • Sharon Debeul

    4 jaar geleden
    De democraten willen een grotere steunpakket goedkeuren. De republikeinse partij van Trump wil slechts een fractie van het steunpakket goedkeuren. De republikeinen gijzelen het steunpakket en ijveren voor veel minder steun.
  • Leo Kaya

    4 jaar geleden
    De Amerikanen hebben geen sociaal vangnet zoals wij dat hier kennen. Zij betalen ook veel minder belastingen en sociale bijdragen, hetgeen vooral te goede komt aan de rijke elite. Armoede en achterstand zijn dan ook veel meer voorkomend als in Europa en de mogelijkheden die je in de USA hebt zijn al decennia lang erg beperkt. Trump verdedigt de belangen van de rijke elite door de rest te pluimen.
  • glenn wouters

    4 jaar geleden
    Mike, ik denk dat je de 2 partijen verwisseld hebt. Als Trump de boel echt wil opkuisen dan moet hij aftreden als president, dat zou al een goed begin zijn.