Wout van Aert in een dienende rol in de Tour? Michel Wuyts huivert van de gedachte.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert in een dienende rol in de Tour? Michel Wuyts huivert van de gedachte. © BELGA

“Dat Van Aert voor Kwiatkowski zal moeten spelen in de Tour? Slik. Nadenken, Wout...”

WielrennenWout van Aert liet in de Strade Bianche zien dat hij meer is dan zomaar een meeloper in de gelederen van Jumbo-Visma. Het is een lichtpunt gebleken in een donkere week voor de ploeg én Dylan Groenewegen. Dat Van Aert eind vorig jaar al de rol van pure knecht in de Tour werd aangemeten door de ploegleiding zint onze columnist Michel Wuyts niet. “Vandaag de Via Roma, voor wie ben jij nog bang, Wout? Niemand toch. En dan, meneer Zeeman?”

13 reacties

  • robert dumortier

    4 jaar geleden
    Vergeet niet dat het ploeg systeem ten tijde Vanlooy, Merkxs, Devlamink voorbij is met een kopman run je geen ploeg meer de reclame eist veel voor zijn geld! dus moet er gewonnen worden met de ploeg dit is een uitvinding van de ploeg Quix-step en dat het werkt ik moet geen tekeningskies meer maken.
  • Charles Decaluwe

    4 jaar geleden
    Teambelang gaat boven eigen belang!
  • Frankie A S Goethals

    4 jaar geleden
    Iedereen mag een mening hebben, maar niemand moet die ook delen. In rondes geldt het groepsbelang boven individueel belang.
  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    Jan Verhelst, Wout heeft helemaal geen ambitie om een ronde te winnen of op het podium te rijden de vraag is of één van de beste zo niet de beste één dag renner op klassiek gebied van het ogenblik zich moet gaan uitsloven om misschien één van die drie kopmannen te laten winnen. De vraag die men moet stellen is of het Wout overwinningen gaat kosten in TOP- klassiekers en Jan bij MVDP zou dat helemaal niet pakken zeker weten.
  • André Vermaelen

    4 jaar geleden
    Nu is Wuyts opeens wel een supporter van Van Aert ? Zelfs Nijs en VDP moeten aan aandacht inleveren. Typisch voor dit soort slippen en jassendraaiers.